Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   A little help with recording a patch with a RUN (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=114913)

alexa01 2009-08-24 19:14

A little help with recording a patch with a RUN
 
Hi,
I'm trying to record a track using Thor with a file with a required RUN button to enable the patch to sequence properly. My issue is this when i click on the RUN button and press play, the patch constanly plays throughout the track.
How do you record this track if you want it to start and finish in a specific place and not all the way thro' the song?
Anybody help out there??
thanks all.

phasys 2009-08-24 19:22

Quote:

Originally Posted by alexa01 (Post 649471)
Hi,
I'm trying to record a track using Thor with a file with a required RUN button to enable the patch to sequence properly. My issue is this when i click on the RUN button and press play, the patch constanly plays throughout the track.
How do you record this track if you want it to start and finish in a specific place and not all the way thro' the song?
Anybody help out there??
thanks all.

You can't do that. The pattern in Thor is an integral part of the patch itself. Not in the sequencer.

lowlifebware 2009-08-25 00:04

You would need to record it in as an automation curve, the easiest way is to do it with the patch set to repeat and have the "Run" triggered by a Combi button. Manual reading required for this as I don't have Reason open in front of Me.

B

JeremyNSL 2009-08-25 01:07

You could also use the mod-matrix to trigger the Thor sequencer with MIDI.

Add these lines to your mod matrix:
MIDI Note > 100 > S. Seq Transpose
MIDI Gate > 100 > S. Seq Trig

Now you can play back your sequence by pushing any key on your keyboard, and the key you press determines the rootnote of the sequence.

Now just play notes in the Piano Roll wherever you want the sequence to play!

swaroopa 2009-08-26 05:40

Quote:

Originally Posted by alexa01 (Post 649471)
Hi,
I'm trying to record a track using Thor with a file with a required RUN button to enable the patch to sequence properly. My issue is this when i click on the RUN button and press play, the patch constanly plays throughout the track.
How do you record this track if you want it to start and finish in a specific place and not all the way thro' the song?
Anybody help out there??
thanks all.

Hi, would have the pattern exported as audio-file, imported in either the sampler or the drummachine and then triggered via midi...best control and you can "enhance" or "scew it up" even more so

hope that helps
with laugh D


All times are GMT +2. The time now is 07:19.