Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   macbook performance fast enough? (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=122480)

goldklang 2010-04-10 19:36

macbook performance fast enough?
 
Im thinking of bying the macbook for my reasonstuff, composing and for using it live in a band. Want to run record and reason at the same time.
How does the macbook performs Is it fast enough?
Anyone with macbook experience??

{i have a laptop at the moment never a problem)

Rucafest 2010-04-10 20:42

Excellent, simply put Reason/Record and any other PHeads product pretty much runs amazingly well on the Mbooks. I have a 2nd gen core duo 2 with only 1gig (shall upgrade soon to 2) and its a pleasure:)

Notacet 2010-04-10 22:02

Be sure to upgrade to 4 gigs of ram if you plan to use a lot of hypersampled refills. Macbook will definitely do. Mine 15" pro works very well with R+R. I can playback fairly complex tracks with only 30% or so CPU used. Props are known for their efficient processor use.

artsandrules 2010-04-11 01:05

Yep. I run Reason/Record on a Macbook (non-pro), from 2008 I believe. 2.2GHz Intel Core 2 Duo. I did upgrade to 4GB of RAM and I'm sure that helps a bit, but I've never had to worry about CPU usage even slightly.

I generally mix at a sample rate of 48k, but even with 96k there's no problem.

eric 2010-04-11 01:10

Quote:

Originally Posted by Notacet (Post 710543)
Be sure to upgrade to 4 gigs of ram if you plan to use a lot of hypersampled refills. Macbook will definitely do. Mine 15" pro works very well with R+R. I can playback fairly complex tracks with only 30% or so CPU used. Props are known for their efficient processor use.

Hey Notacet! I listened to your stuff and was wondering if you programmed those drums in Reason/Record.. excellent stuff! :)

Notacet 2010-04-11 02:59

Quote:

Originally Posted by Vorlon (Post 710619)
Hey Notacet! I listened to your stuff and was wondering if you programmed those drums in Reason/Record.. excellent stuff! :)

Thank you! Yes I did (well actually more like played them rather than programmed them). All my drums are fake and in the newer stuff made with Reason drum kits 2.

eric 2010-04-11 03:01

Quote:

Originally Posted by Notacet (Post 710664)
Thank you! Yes I did (well actually more like played them rather than programmed them). All my drums are fake and in the newer stuff made with Reason drum kits 2.

I already thought so.. you're brilliant, dude.. and so are the others in your band(s)! :)


All times are GMT +2. The time now is 21:50.