Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   lost in reason (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=173058)

wjp1 2012-12-20 08:03

lost in reason
 
is reason record reason 5? can someone tell me please

BonezMcCoy 2012-12-20 08:12

Quote:

Originally Posted by wjp1 (Post 1202341)
is reason record reason 5? can someone tell me please

Starting at Reason 6, Reason and Record are one.

VOLCANIC 2012-12-20 08:27

reason record is not reason 5. reason 5 is mainly for making beats just like previous reason versions. now reason record was then created mainly for vocals but if you have both RECORD AND REASON 5 you can open reason record and have access to your reason 5 beats files and be able to edit and re-arange your beats on RECORD. as BonezMcCoy said, propellerheads then intergrated the softwares into one and reason 6 was born

razingspiral 2012-12-20 18:16

As above ^. Reason Record has many of the effects in Reason 5 but none of the synths, barring the ID8 which I believe is for 'sketching' ideas like piano/string lines etc. - tho I've never used it. Reason 5 on the otherhand can't handle/record audio outside of samplers and REX loops.

If you have both Reason 5 and Record 1.5 you get the best of both worlds. But if you don't have either get 6 where they're nicely integrated (as they probably should have been from the beginning) as BonezMcCoy said.

tunnelsurf 2012-12-20 19:20

http://createdigitalmusic.com/2010/0...in-a-nutshell/

reason 5 has all the drum machines, synths, matrix , effects, regroove.etc..


record brought along the auto tune device id8 and line 6 amps as well as audio recording and the mixer

they were independent programs that ran together or stand alone.

reason 6 fused all of it into one program and then introduced rack extentions


All times are GMT +2. The time now is 14:32.