Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   How much Ram for a Mac Mini with Reason ? (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=175871)

DogCake 2013-02-08 18:22

How much Ram for a Mac Mini with Reason ?
 
Hi there !

I'm thinking about setting up a Daw workstation for home music production.

The basic idea is a new Mac Mini quad-core plus Reason.

so, the question is ... how much Ram do I need for running a complex Reason Session .. ?

8 or 16 ?

Thx

jzquantum 2013-02-08 18:41

16 at least.

I have i5 3570k processor with 16gb of 1600 speed ram running on windows 7. On one of my songs with tons of devices and REs, I use about 50 percent of both processor and ram. I figure that leaves me some overhead for the future.

jlgrimes 2013-02-08 18:46

Quote:

Originally Posted by DogCake (Post 1234309)
Hi there !

I'm thinking about setting up a Daw workstation for home music production.

The basic idea is a new Mac Mini quad-core plus Reason.

so, the question is ... how much Ram do I need for running a complex Reason Session .. ?

8 or 16 ?

Thx

8 gb will probably be enough but you can't go wrong with 16 gigs. I got mine for about $80.

My suggestion is to buy the Mac Mini with the base 4 gigs of Ram, then buy the Ram secondhand.

Putting the Ram in the Mac Mini was dead easy. There are a few You Tube videos on this.



I had 8 gigs on my old PC and it worked fine except in cases where I would open multiple projects at once.

JoshuaPhilgarlic 2013-02-08 19:07

I've 8GB in my MB Pro. If you use a lot of samples the more RAM the better. But 8GB is just ok for me.

DogCake 2013-02-08 20:47

Thanks for your replies !

... I have a good Tech attitude ... but I heard putting Ram on the last series Mac Mini is not an easy job ... maybe I'm wrong.

DogCake 2013-02-08 20:54

I'm wrong ! ... I was thinking about HD change job !


All times are GMT +2. The time now is 13:35.