Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Essentials got confused (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=176452)

Krice 2013-02-19 11:10

Essentials got confused
 
I think I did something wrong. I registered Essentials with "register new product" which then threw some kind of database error. Then I authorized the key (Balance) and Essentials seems to be registered ok also. However when I start Essentials it requires authorization over internet. Authorizer programs says only I don't have "Rack Extensions" installed and that's it. Why me God? And what is "Rack Extensions"? And why this shit happens to me every time?

MayorMcCheese 2013-02-19 11:23

Just skip over anything about Rack Extensions for now. You don't have any (Try or Buy) and you don't want any for now. Give it a shot and see what happens.

n0ahg 2013-02-19 11:34

Register your Reason Essentials on this site and then authorise the ignition key. Your account isn't showing a license!

MayorMcCheese 2013-02-19 11:44

n0ahg - I thought the same but figured that maybe his icon wasn’t showing up yet (“server lag” or whatever) because he says it “.. seems to be registered ok ..”. A question: does the Authorizer install automatically or did we install it in order to get REs? I don’t recall. And what version of Authorizer should he have?

BonezMcCoy 2013-02-19 11:45

Quote:

Originally Posted by MayorMcCheese (Post 1240558)
n0ahg - I thought the same but figured that maybe his icon wasn’t showing up yet (“server lag” or whatever) because he says it “.. seems to be registered ok ..”. A question: does the Authorizer install automatically or did we install it in order to get REs? I don’t recall. And what version of Authorizer should he have?

Authoriser installs automatically, if I recall correctly.

n0ahg 2013-02-19 11:46

@MayorMcCheese good point, we have seen delayed icons in the past :-/

Reason 6.5 requires Authorizer v2 which is only available with the Reason installer and can't be downloaded stand alone (DO NOT INSTALL THIS ONE https://www.propellerheads.se/downlo...cle=authorizer)

Krice 2013-02-19 17:58

The answer was kind of obvious: I was using the Reason demo downloaded from internet, but you have to install Reason from the CD, because it also has the driver for Balance. Without the driver the computer doesn't even know Balance exists. Now it started to work just like that, no other tasks required.

n0ahg 2013-02-19 18:00

Quote:

Originally Posted by Krice (Post 1240727)
The answer was kind of obvious: I was using the Reason demo downloaded from internet, but you have to install Reason from the CD, because it also has the driver for Balance. Without the driver the computer doesn't even know Balance exists. Now it started to work just like that, no other tasks required.

Download the updated Balance driver from here https://www.propellerheads.se/downlo...alance-drivers


All times are GMT +2. The time now is 13:24.