Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   Feature Suggestion Forum (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Maschine/Reason 7 Bug! (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=183893)

ocelot1 2013-05-29 16:37

Maschine/Reason 7 Bug!
 
Anybody else having the problem whit Reason 7 / Maschine using a virtual midi port that machine doesnt stop? Maschine is synced to Reason and when I stop the beat in Reason maschine keeps going sometimes?

Thanks

beninjaman 2013-08-05 02:44

Hey,

I bought Reason 7.1 last night and it was mainly to sync MIDI between the two interfaces and I experienced exactly what you did. The "Play" button from Reason starts Reason, but machine only started when I pressed "Record" from Maschine and then which ever loop was playing wouldn't stop in Maschine.

Also I noticed that I couldn't "drop and drag" the midi audio from Maschine into Reason's sequencer. This is an extreme bummer to me because that's exactly why I bought Reason 7!

Have you had any luck working around this, or do you know any news of an update that might fix this bug?

BTW which Virtual Midi are you using? I downloaded a free program called Loopmidi. I was wondering if the same problem occurs using Rewire?

charlycharlzz 2013-08-05 17:13

Quote:

Originally Posted by ocelot1 (Post 1326045)
Anybody else having the problem whit Reason 7 / Maschine using a virtual midi port that machine doesnt stop? Maschine is synced to Reason and when I stop the beat in Reason maschine keeps going sometimes?

Thanks

Just use Rewire for vst's (midi IN/OUT) if for hardware and vst's but more for hardwares !

anyway Maschine ?!?!?! what ?!?! no,no

camarilla 2013-08-17 12:50

i have problems with virtual midi port too (reason doesn't seem to see the created loopmidi port.
any hint ?

RussellBradley 2013-08-26 08:32

Quote:

Originally Posted by ocelot1 (Post 1326045)
Anybody else having the problem whit Reason 7 / Maschine using a virtual midi port that machine doesnt stop? Maschine is synced to Reason and when I stop the beat in Reason maschine keeps going sometimes?

Thanks

Here's two work arounds.

a) Hit the power button in the upper right corner to the left of the master output.
b) Mute every track once you're done recording/playing it.

Just encountered this issue earlier, but I was able to continue my workflow with option a.

cheers!


All times are GMT +2. The time now is 06:37.