Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Loud noise when creating an Audio Track (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=190695)

EtilicsMusic 2013-08-16 22:37

Loud noise when creating an Audio Track
 
Hello,
When I open Reason 7 I always got a clipping input signal and if I create an audio track I get a really loud noise.
I use my M-Audio Fast Track Pro with Reason.
Please help me solve this problem, since I can't record anything now.
Thanks :)

pushedbutton 2013-08-17 00:04

It helps to know the spec of your machine to help eliminate some possibilities but initially I'd be looking to reinstalling the asio drivers from here...

EtilicsMusic 2013-08-17 01:16

I'll try reinstalling the drivers, thanks! Here are my specs:
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 2.33GHz
4 GB RAM
Windows 7 (32 bit)

vivadangermouse 2013-08-17 11:24

You've probably got a feedback loop. That means Reason's output is getting fed back into your audio track, then back through the output, then back into the audio track and so on.

If you have any live monitoring on the input, either via the audio track or the M-Audio control panel, you'll need to either disable it or find a way to route it only to your monitors instead of back into itself.

EtilicsMusic 2013-08-17 14:35

I just disconnected the output of the Fast Track Pro and reconnected it, and now it's working. I have no idea why it's working but it is. :D


All times are GMT +2. The time now is 09:40.