Propellerhead Forum

Propellerhead Forum (https://www.propellerheads.se/forum/index.php)
-   General Forum (read only) (https://www.propellerheads.se/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Reason locks up on save, is this NTFS fault? (https://www.propellerheads.se/forum/showthread.php?t=53100)

kCEE 2002-08-16 05:31

Reason locks up on save, is this NTFS fault?
 
Hi, after i upgraded too reason 2.0 it worked fine, then im not sure what exactly happened , but now when i press save, save as, or publish...it locks up, it doesnt even open the save browser.

All my drives apart from Audio Record drive are NTFS, i originally thought it could be permissions were wrong, so i reset all on all drives and tryed again.... exactly the same

so i uninstalled it, did a full full regclean, no traces were left of it... (according too regcleaner, and advanced regclean) even searching Regedit For propellerhead, and Reason didnt show up anything...

Then reinstalled, and it didnt ask me for my serial number which i thought was very strange... put the soundbank and orkester cd's in, app loads fine, i can still do whatever i want, but as soon as i press save....Lock up again:(

this s almost like when i used v1 demo (can do stuff but not save)
but the difference being i have aid hard earned money for this:(
Any idea before i must reinstal my whole OS?
btw
Windows XP pro is my OS

Thx for any help
ken C

EnochLight 2002-08-16 05:44

Naaa...
 
http://www.nympheas.org/pictures/reason2.jpg
:I'm running WinXP Pro on NTFS (with various cluster sizes) and have no issues. Not sure why yours is. Why do you have one drive that is not NTFS? Any older OS's running on a network that can't see NTFS? If not, convert it to NTFS. If you use it for recording audio, you can set it to a larger buffer size - makes defragging smooth as butter if your clusters are a size more matched to the file sizes you record (I use like a 5 meg cluster size for my wav's, etc).

Cheers!

drumyon 2002-08-16 08:27

Check for disk corruption...
 
Run a "chkdsk /f drive letter " on the drive that Reason lives on and on the Drive that your content files live on. This will check for disk corruption on the specified disks. Odds are that it will mark the volumes for inspection on the next boot up. You might have corrupted Reason program bits or the content file might have corruption or both. If the above chkdsk command line finds something wrong it will try and fix it.

chiisu 2002-08-16 08:29

Re: Check for disk corruption...
 
Also, if it didn't ask for your serial # again, then you obviouly missed at least one thing. NTFS is the best file system to use, so I doubt it has anything to do with that...

= chiisu

watervinyl 2002-08-16 11:19

Win XP,ASUS,AMD,and NTSF....Eeeeech!
 
This combo has given me nothing but grief,so I'm back to good 'ol Fat32 now,and everything works!

kCEE 2002-08-16 18:07

Re: Win XP,ASUS,AMD,and NTSF....Eeeeech!
 
Done a full scandisk on all drives, defragged the lot, reinstalled... But still wont save
i found a way too re-enter my serial,
i ran the reason.exe in win98 compat mode, then closed it and started in mnormal mode, then it asked me, so thats fixed, but not being able too save SUXX!

kCEE 2002-08-17 01:19

Just reinstalled v1.01... Still the same
 
Just tried installing v1.01 and exactly the same lockup, so its not really a fault of Reason 2.0.. what the hell could it be?
All drives scandisk'd, permissions reset...
Reinstalled Reason numerous times....


drumyon 2002-08-17 10:13

Bad Crack ??? just kidding.. :)
 
:Just tried installing v1.01 and exactly the same lockup, so its not really a fault of Reason 2.0.. what the hell could it be?
:All drives scandisk'd, permissions reset...
:Reinstalled Reason numerous times....
:

but seriously, register your software. You get a nifty looking little icon next to your nick when you do! :)

It's NOT the NTFS file system that is messing with you. I have been using Reason with NFTS the whole time I have had it and never had a problem that I could attribute to the NTFS file system...

If you have the hard disk space, try doing a CLEAN install of your OS to a different drive and install Reason to this clean version, preferably on the same drive as the clean OS or on a different drive than your original version. If the problem is cured and you are on the same PHYSICAL drive your problem most likely has something to do with the registry or some corrupted file(s) with the original OS/reason installation.
It would be your call to completely erase all your drives and reinstall OS and Reason or to simply use the new clean install.

EnochLight 2002-08-17 10:33

Win XP,ASUS,AMD,and NTSF = ROCK SOLID
 
:This combo has given me nothing but grief,so I'm back to good 'ol Fat32 now,and everything works!

Sorry to hear your grief - works like a charm for me.

Asus A7V (KT133 chipset)
Athlon 1000Mhz (T-Bird Core)
Win XP Pro
NTFS

kCEE 2002-08-17 15:46

Re: Bad Crack ??? just kidding.. :)
 
::Just tried installing v1.01 and exactly the same lockup, so its not really a fault of Reason 2.0.. what the hell could it be?
::All drives scandisk'd, permissions reset...
::Reinstalled Reason numerous times....
::
:
:but seriously, register your software. You get a nifty looking little icon next to your nick when you do! :)
:
:It's NOT the NTFS file system that is messing with you. I have been using Reason with NFTS the whole time I have had it and never had a problem that I could attribute to the NTFS file system...
:
:If you have the hard disk space, try doing a CLEAN install of your OS to a different drive and install Reason to this clean version, preferably on the same drive as the clean OS or on a different drive than your original version. If the problem is cured and you are on the same PHYSICAL drive your problem most likely has something to do with the registry or some corrupted file(s) with the original OS/reason installation.
:It would be your call to completely erase all your drives and reinstall OS and Reason or to simply use the new clean install.
:

Ah managed too fix it, ran the exe in win2000 compatibility mode, running fine now, (at least until i get Sp1 for xp next week, then i'll do a clean instal
btw drumyon...there is no crack for reason 2.0 do some research ;)
or do ISO & valid keys mean the same too you as cracked?


All times are GMT +2. The time now is 18:44.