Propellerhead Software
  #1  
Old 2011-12-01, 21:13
BrightLightsMusic BrightLightsMusic is offline
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Markers in Reason

I would suggest that reason would add markers to label song parts. this would be so helpful for keeping track of where im at in a song.
  #2  
Old 2011-12-01, 21:20
binaryeye binaryeye is offline
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 501
You can do this with Blocks, but you have to use Blocks.
  #3  
Old 2011-12-01, 22:04
dreampolice's Avatar
dreampolice dreampolice is offline
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3,045
Yes please on markers!
__________________
http://drunkpedestrians.com/
  #4  
Old 2011-12-01, 23:44
DIGITUS's Avatar
DIGITUS DIGITUS is offline
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 1,519
Quote:
Originally Posted by binaryeye View Post
You can do this with Blocks, but you have to use Blocks.
Markers would still be a great addition. Not everyone uses blocks because they don't fit everyone's work flow.
__________________
The artist who aims for perfection in everything achieves it in nothing -Eugene Delacroix


Music

Artwork

  #5  
Old 2011-12-02, 00:45
dreampolice's Avatar
dreampolice dreampolice is offline
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3,045
First off I LOVE blocks for putting together a song. But the FAIL as being markers. One example.

You are tracking a band and you want to mark a part that needs a punch in or, maybe mark where the chorus is in real time. This cant be done with blocks. Pro tools does this perfectly!
__________________
http://drunkpedestrians.com/
  #6  
Old 2011-12-02, 03:36
selig's Avatar
selig selig is online now
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 10,489
Quote:
Originally Posted by dreampolice View Post
First off I LOVE blocks for putting together a song. But the FAIL as being markers. One example.

You are tracking a band and you want to mark a part that needs a punch in or, maybe mark where the chorus is in real time. This cant be done with blocks. Pro tools does this perfectly!
First off, you can use Blocks as markers even if you're not "using" blocks for tracks.

But like dreampolice says, it's not very easy. You can't 'drop' and name a marker as the song plays, or edit the name without first going into blocks mode, and you can't "go to" a block's location like you can with a marker. You can't see all the blocks in order in a list - you must zoom all the way out to see all the blocks/markers, nor can you use blocks to create selections, like to select everything from the top of Chorus 2 to the end of the Bridge, for example. :-)
__________________
Giles Reaves, aka 'selig'
Audio Illusionist, Musical Technologist
Selig Audio, LLC
USA
  #7  
Old 2011-12-02, 06:25
Sterievo's Avatar
Sterievo Sterievo is offline
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 994
Markers would be good if they were triggerable via midi...
  #8  
Old 2012-08-25, 16:32
rogerlevy rogerlevy is offline
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,899
Quote:
Originally Posted by selig View Post
First off, you can use Blocks as markers even if you're not "using" blocks for tracks.

But like dreampolice says, it's not very easy. You can't 'drop' and name a marker as the song plays, or edit the name without first going into blocks mode, and you can't "go to" a block's location like you can with a marker. You can't see all the blocks in order in a list - you must zoom all the way out to see all the blocks/markers, nor can you use blocks to create selections, like to select everything from the top of Chorus 2 to the end of the Bridge, for example. :-)
you can label them like other clips, it works okay. it would be cool to see blocks' functionality expanded.
  #9  
Old 2012-01-06, 16:43
SNB1's Avatar
SNB1 SNB1 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 603
Quote:
Originally Posted by DIGITUS View Post
Markers would still be a great addition. Not everyone uses blocks because they don't fit everyone's work flow.
Well, if you don't use blocks for sequencing, then use blocks for markers.
  #10  
Old 2013-07-27, 14:48
DIGITUS's Avatar
DIGITUS DIGITUS is offline
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 1,519
Quote:
Originally Posted by SNB1 View Post
Well, if you don't use blocks for sequencing, then use blocks for markers.
Yes, I guess the workflow thing doesn't apply in this case. However, I still think blocks are a cumbersome clunky work around for markers. In my imagination, the markers would be similar in appearance to the left and right loop markers but with triangle flags at the top. Think Wavelab style markers done Props style.
__________________
The artist who aims for perfection in everything achieves it in nothing -Eugene Delacroix


Music

Artwork

 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Popular Plugins as Combinator Patches NoelGMusic Phead User Forum (read only) 216 2013-09-25 02:12
Why I simply cannot bring myself to buy Reason kolakube General Forum (read only) 156 2013-03-23 00:37
Reason 6 - The discontent thread EpiGenetik General Forum (read only) 138 2011-10-14 06:39
People just face it; Reason rules again! :) [n/t] eric General Forum (read only) 26 2011-08-02 01:49
How do I solve that factory sound bank thingie? vectro Phead User Forum (read only) 6 2009-05-19 20:11


All times are GMT +2. The time now is 03:30.