Propellerhead Software
  #1  
Old 2012-09-16, 01:31
zeroohm zeroohm is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 104
The windows 8 problem

When do we who got AMD cpu's can expet a hotfix?
  #2  
Old 2012-09-16, 01:48
SteveDiverse's Avatar
SteveDiverse SteveDiverse is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,613
Quote:
Originally Posted by zeroohm View Post
When do we who got AMD cpu's can expet a hotfix?
Where's the problem? Reason, Windows 8, AMD, or some combination?
__________________

HP Pavillion DV7T-3300 Laptop | i7 Q720 @ 1.6 GHz | 4GB RAM | Win7 Pro 64-bit
m-audio Axiom Pro 61 keyboard controller || iPad2 | RetouchControl DUO | TouchOSC | LoopBe30 MIDI
m-audio Mobile Pre USB (original) audio interface | ASIO4ALL || RØDE NT-3 mic
Reason 6.5.3 || Pulsar | Saturation Knob | Rough Rider | TSAR-1 | Uhbik-A | Re-Tron | Polar | Echobode | Uhbik Q | Uhbik F | Morfin XF | Uhbik S | Uhbik D | Uhbik G | CV Suite Line Processor | wbl5515 | Uhbik P | RE-2A | Radical Piano
  #3  
Old 2012-09-16, 02:15
zeroohm zeroohm is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by SteveDiverse View Post
Where's the problem? Reason, Windows 8, AMD, or some combination?
reason cant run on windows 8 systems that have AMD processors ,
cant even install authorizer ,
and on the upgraded machines that had reason 6.5 on windows 7 cant work anymore beacause of "The application cannot run because of an unexpected error"
and this problem was mentioned before in the first posts ,and now im asking for an ETA of the solution
  #4  
Old 2012-09-16, 02:40
n0ahg n0ahg is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 7,005
Reason is only an application, codemeter has a driver which sits of top of the vendors hardware driver, I'd talk to AMD for proper support before props :/

Codemeter 4.5.0 is the first 'Windows 8 compatible' version (4.5.0a is out now) and Reason comes 4.3.0c. 4.3.0 installed if you used the .msi installer and not the .exe although Reason uses it's own installer.

Last edited by n0ahg; 2012-09-16 at 02:43.
  #5  
Old 2012-09-16, 02:57
zeroohm zeroohm is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 104
Quote:
Originally Posted by n0ahg View Post
Reason is only an application, codemeter has a driver which sits of top of the vendors hardware driver, I'd talk to AMD for proper support before props :/

Codemeter 4.5.0 is the first 'Windows 8 compatible' version (4.5.0a is out now) and Reason comes 4.3.0c. 4.3.0 installed if you used the .msi installer and not the .exe although Reason uses it's own installer.
on the upgraded version of widnows 8 it already had codemeter installed and runing ,its reason who wont start at all
  #6  
Old 2012-09-16, 03:01
n0ahg n0ahg is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 7,005
Oh, Windows 8 comes with Codemeter, mine didn't *shrug*

I was obviously talking about the Windows 8 drivers for AMD onboard hardware NOT external drivers. AMD are known to not comply with an Intel standard such as xHCI (and previous hardware models)
  #7  
Old 2012-09-16, 04:20
SteveDiverse's Avatar
SteveDiverse SteveDiverse is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,613
Quote:
Originally Posted by zeroohm View Post
Quote:
Originally Posted by SteveDiverse View Post
Where's the problem? Reason, Windows 8, AMD, or some combination?
reason cant run on windows 8 systems that have AMD processors ,
cant even install authorizer ,
and on the upgraded machines that had reason 6.5 on windows 7 cant work anymore beacause of "The application cannot run because of an unexpected error"
and this problem was mentioned before in the first posts ,and now im asking for an ETA of the solution
Yes, I am aware of the issue and understood what you were asking, including that you were asking Props for an ETA on a fix.

My question was based on the fact that Windows 8 has not even been officially released, so why do you assume that the problem is with Reason?

OK, maybe you only have an issue with Reason, but what if the problem is actually something in Windows 8, or an issue with AMD chips - that only surfaces when you run Reason?
__________________

HP Pavillion DV7T-3300 Laptop | i7 Q720 @ 1.6 GHz | 4GB RAM | Win7 Pro 64-bit
m-audio Axiom Pro 61 keyboard controller || iPad2 | RetouchControl DUO | TouchOSC | LoopBe30 MIDI
m-audio Mobile Pre USB (original) audio interface | ASIO4ALL || RØDE NT-3 mic
Reason 6.5.3 || Pulsar | Saturation Knob | Rough Rider | TSAR-1 | Uhbik-A | Re-Tron | Polar | Echobode | Uhbik Q | Uhbik F | Morfin XF | Uhbik S | Uhbik D | Uhbik G | CV Suite Line Processor | wbl5515 | Uhbik P | RE-2A | Radical Piano
  #8  
Old 2012-09-16, 17:32
mendoman
Guest
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by SteveDiverse View Post
Yes, I am aware of the issue and understood what you were asking, including that you were asking Props for an ETA on a fix.

My question was based on the fact that Windows 8 has not even been officially released, so why do you assume that the problem is with Reason?

OK, maybe you only have an issue with Reason, but what if the problem is actually something in Windows 8, or an issue with AMD chips - that only surfaces when you run Reason?
Actually, I've had an official Windows 8 release installed for more than a week. It was made available to OEM manufacturers and educational sources (which is where I got my copy) more than 2 weeks ago. So even though the official launch isn't until October, many will already have it and that means many (like myself) will already know that Reason doesn't work with it.
  #9  
Old 2012-11-04, 20:50
SoundEnvisions's Avatar
SoundEnvisions SoundEnvisions is offline
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by zeroohm View Post
reason cant run on windows 8 systems that have AMD processors ,
cant even install authorizer ,
and on the upgraded machines that had reason 6.5 on windows 7 cant work anymore beacause of "The application cannot run because of an unexpected error"
and this problem was mentioned before in the first posts ,and now im asking for an ETA of the solution
Didn't read but the new beta works with amd. I had the same problem until I installed it, now it runs fine but I'm waiting for the final version.

-6.5.2 RC2 was the one that fixed my problems with my computer.

Last edited by SoundEnvisions; 2012-11-04 at 20:52.
  #10  
Old 2012-09-17, 14:02
Mats Mats is offline
Propellerhead
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 25
Hi,

We now have a version of Reason that we believe fixes this problem with AMD processors on Windows 8. Before we release this bug fix version we need to do some thorough testing. It will be released when it's ready.

/Mats
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Whoever solves my problem receives 100 $ via Paypal carlitos07 General Forum (read only) 37 2012-12-31 19:54
Windows 7 Recycle Bin Problem (with solution) gorillamatic Phead User Forum (read only) 7 2012-04-16 19:41
Reason And Windows 7 RC 64-bit sprogis Phead User Forum (read only) 0 2009-07-13 04:44
DavidTee Windows XP DAW-VST-DXI-proaudioOptimization HYPN Music Forum (read only) 1 2005-06-04 15:57


All times are GMT +2. The time now is 19:23.