Propellerhead Software
  #1  
Old 2012-09-30, 19:52
GreenMint GreenMint is offline
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 15
Pulsar and RE Question

A few weeks ago I updated to 6.5 and downloaded the free Pulsar.
I don't remember the details of how I accomplished this, whether it was an automated process that updated Reason or not, but I cannot find any downloaded file that contains the Pulsar update.

If this is something that is a "behind the scenes" process, and no downloaded files that we can find, then what happens when someone switches to a new machine and has no backup of the update? Refills can be saved and backed up, but what about REs like Pulsar?

Perhaps there is a thread or other documentaion about this somewhere already that I might have missed or not understood.

Thanks for any help
  #2  
Old 2012-09-30, 19:57
moneykube's Avatar
moneykube moneykube is offline
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,437
transfer lisence to dongle
  #3  
Old 2012-09-30, 20:00
EnochLight's Avatar
EnochLight EnochLight is offline
 
Join Date: May 2001
Posts: 5,913
Quote:
Originally Posted by GreenMint View Post
A few weeks ago I updated to 6.5 and downloaded the free Pulsar.
I don't remember the details of how I accomplished this, whether it was an automated process that updated Reason or not, but I cannot find any downloaded file that contains the Pulsar update.

If this is something that is a "behind the scenes" process, and no downloaded files that we can find, then what happens when someone switches to a new machine and has no backup of the update? Refills can be saved and backed up, but what about REs like Pulsar?

Perhaps there is a thread or other documentaion about this somewhere already that I might have missed or not understood.

Thanks for any help
Installing RE's is not an automated process; you have to visit the RE Store and select to demo or buy an RE. Though, if you do then at that point the process is fairly automated...

Assuming you did that (and transferred your Pulsar license to your key), then it should appear in your list of available devices when running Reason (Create => Utilities => Pulsar Dual LFO) without having to log in using Internet Verification.

If Pulsar isn't available to you, then you didn't demo/buy it, or you didn't transfer the license to your Ignition Key.

All Rack Extensions are stored in the following areas on Windows:

C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Propellerhead Software\RackExtensions

I can't remember where they are at on OSX. That said, they should be deleted from Authorizer. Make sense? Additionally, you should always make sure your licenses are transferred to your key so in cases like this Tuesday (when Props migrate servers and everything is shut down), you can still use your purchased RE's. To check and make sure any licenses are on your key that you own, on the website go to Your Account => Rack Extensions => Manage Licenses.
__________________
  • "To argue with a person who has renounced the use of Reason is like administering medicine to the dead." - Thomas Paine
Windows 8 Pro 64-bit | Reason 7 | Asus Sabertooth Z77 | Intel i7 3770k Quad-Core @ 4.2 Ghz | 16 GB RAM | OCZ Vertex 4 SSD 256 GB | Balance | Nektar Panorama P-4

Last edited by EnochLight; 2012-09-30 at 20:04. Reason: Moar
  #4  
Old 2012-09-30, 20:09
GreenMint GreenMint is offline
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 15
Thanks for the quick replies.

Good to know. Honestly, I never launch Reason using the key - always using internet verification (which is one reason that I like the way Propellerhead implemented their dongle). The last time I used the ignition key was when I first loaded the 6.0 upgrade.
So I just plug in my key and the Pulsar liscense is automatically updted?
  #5  
Old 2012-09-30, 20:02
moneykube's Avatar
moneykube moneykube is offline
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,437
http://shop.propellerheads.se/
watch video

Last edited by moneykube; 2012-09-30 at 20:08.
  #6  
Old 2012-09-30, 20:17
GreenMint GreenMint is offline
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 15
Cool - thanks!
  #7  
Old 2012-10-01, 08:31
gwynebiau's Avatar
gwynebiau gwynebiau is offline
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,370
If you need to install your REs on a new machine, just log into your account here on the web site, go to the RE Store page, and click "Download". The ones you've bought (or got for free) will only show a Download link instead of the Try and Buy links.

You can download it on as many computers as you need I believe, it just won't show up in Reason unless you're logged in or you have the ignition key plugged in.
  #8  
Old 2012-10-01, 13:31
GreenMint GreenMint is offline
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 15
Thanks much!
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pulsar Question PeterLansford Phead User Forum (read only) 2 2012-08-13 09:05
Pulsar Envelope Question Rdotyung General Forum (read only) 3 2012-06-18 08:29
pulsar question carl1957 Phead User Forum (read only) 2 2012-06-17 18:36


All times are GMT +2. The time now is 11:33.