Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-01-28, 16:14
jupitercrayons
Guest
 
Posts: n/a
Digi 002 Rack

I just found this article suggesting that Reason will work with my Digi 002 rack if I update to the Digidesign Core Audio Driver 6.1.2:

http://www.propellerheads.se/support...icle&ArtID=185

Has anyone successfully accomplished direct compatibility between the Digi 002 and Reason? I'm hoping I can ditch Pro Tools and just use the built in recording ability Reason has now absorbed from the Record software. I'm contemplating buying the newest version, or I would just be trying this instead of asking if it works.

It says it can be played back through the audio interface. Can it also effectively be used as an audio input for recording and MIDI interface for my hardware synths, if for no other reason than a tight tempo sync?

I'm currently on Windows 8, if that means anything to you.

Thanks in advance!
  #2  
Old 2013-01-28, 19:49
BonezMcCoy's Avatar
BonezMcCoy BonezMcCoy is offline
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,704
I cannot guarantee anything, since I don't have the 002, but it should work. The best is to download the demo (it is the full version) and see for yourself. Also, before you decide to ditch RT altogether, you should know that Reason does not support MIDI-out. It can reeive MIDI but cannot send it.
  #3  
Old 2013-01-28, 21:45
jupitercrayons
Guest
 
Posts: n/a
Thank you for taking the time to respond. I just found the demo download and will give it a go.

Have you ever tried making Reason a slave to a hardware synth or drum machine for tempo syncing?
  #4  
Old 2013-01-28, 22:02
BonezMcCoy's Avatar
BonezMcCoy BonezMcCoy is offline
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,704
Quote:
Originally Posted by jupitercrayons View Post
Thank you for taking the time to respond. I just found the demo download and will give it a go.

Have you ever tried making Reason a slave to a hardware synth or drum machine for tempo syncing?
Yep, just to see how it works. But I usually slave Reason and the hardware to another DAW, that's why I think your PT might come in handy later depending on what you are doing.
  #5  
Old 2013-02-22, 04:55
mattmorgan's Avatar
mattmorgan mattmorgan is offline
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 17
Reason has never worked with digi 002 rack for me

I have never had reason work with digi 002 rack

I have the black lion audio signature series mod digidesign 002 rack mount audio interface. I love it.

but, it wont work with reason as an audio interface. Im trying to get the midi in to work with reason right now but we'll see.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Musings on a Rack Extension Anomecron Phead User Forum (read only) 15 2012-03-22 13:55
Feature Suggestion: Going Beyond the Rack Scola General Forum (read only) 13 2003-08-14 02:05


All times are GMT +2. The time now is 22:44.