Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > Music Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2013-02-27, 18:38
AnodicHorizon AnodicHorizon is offline
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Searching for technical help - THOR as filter

Hy, I use Thor after a Synthi as a HP-Filter. It works good but when I prove the waveform of the synth there are some peaks in the "minus-area" of the waveform. You don't hear them but I don't know if they do any problems when it comes to mastering.
When I use a combinator with Thor as a HP-Filter there aren't these artefacts. The problem is I can't use this kind of HP-filter (combinator with thor) in another combinator. Everybody knows this problem in reason.
It's important to have a HP-filter after the synth and before the compressor and with Thor as a filter it's the only way, isn't it?
Maybe somebody can help me.

Best Tobi
  #2  
Old 2013-02-27, 21:06
PeterLansford PeterLansford is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,226
Quote:
Originally Posted by AnodicHorizon View Post
Hy, I use Thor after a Synthi as a HP-Filter. It works good but when I prove the waveform of the synth there are some peaks in the "minus-area" of the waveform. You don't hear them but I don't know if they do any problems when it comes to mastering.
When I use a combinator with Thor as a HP-Filter there aren't these artefacts. The problem is I can't use this kind of HP-filter (combinator with thor) in another combinator. Everybody knows this problem in reason.
It's important to have a HP-filter after the synth and before the compressor and with Thor as a filter it's the only way, isn't it?
Maybe somebody can help me.

Best Tobi
I don't think I fully understand the dilemma here. You can't put a Combi inside of a Combi but you can have your synth Combi wired into the Thor filter Combi. Can't you just put the compressor in the second Combi after the Thor?

I personally use Synapse AF-4 for filtering. Great sound.

Last edited by PeterLansford; 2013-02-27 at 21:09.
  #3  
Old 2013-02-28, 17:09
AnodicHorizon AnodicHorizon is offline
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by peterlansford View Post
I don't think I fully understand the dilemma here. You can't put a Combi inside of a Combi but you can have your synth Combi wired into the Thor filter Combi. Can't you just put the compressor in the second Combi after the Thor?

I personally use Synapse AF-4 for filtering. Great sound.
Yes, that I can't put a Combi in a Combi is clear. The routing from a combi in another combi was a good idea but the artefacts are still there. I finished the track today and it seems that these peaks not that bad as I thought they would when I come to mastering.
60% of the track I did in Reason 4 (I switched to Reason 6 some months ago) and so I was not really motivated to give every instrument a new Reason 6-mixer-channel. I think if I had done this the problem would be solved (Because in every mixer-channel in Reason 6 already is a HP and compressor).
In new tracks I will definitely work with this cool new Reason 6-features.

Thanks again for your help!
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard Shortcut Variations (remote mapping) Onijanex Phead User Forum (read only) 18 2013-01-07 17:55
Control Surface Flint32 Phead User Forum (read only) 3 2010-06-11 14:48
Math behind sound Warmonger General Forum (read only) 8 2003-07-29 13:32


All times are GMT +2. The time now is 13:43.