Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-04-07, 21:25
Seanthedon818 Seanthedon818 is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 6
Reason 6.5 - Focusrite Scarlett 2i4

I just purchased Reason 6.5 and I have a Scarlett 2i4 interface.. I go into reason and select the Audio Card Driver: ASIO Focusrite USB 2.0 Audio Driver, after about 10 seconds it pops up with a message saying "your audio driver has quit working". Anyone have any insight on what I need to do to get this working??

Thanks!
  #2  
Old 2013-04-08, 00:14
ETalk's Avatar
ETalk ETalk is offline
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 665
Hi

Did you install the mixcontrol software? Also when you see the driver choices in preferences, is there an Asio Scarlett option? If so then you might want to try that instead..
Also did you follow the installation instructions properly? I know what it's like to get new gear and just wanting to get on with it! I've made this sort of mistake before..

Lastly this isn't specific for Reason but might help: http://www.focusrite.com/answerbase/...le.php?id=1197

Good luck!

Matt
  #3  
Old 2013-04-08, 06:10
ThaRealest ThaRealest is offline
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 67
does it work with other software(Reaper etc.) or only Reason.
  #4  
Old 2013-04-08, 19:25
Seanthedon818 Seanthedon818 is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 6
Ok.. so I tried it again this morning and switched the Audio Card Driver to the ASIO Focusrite Audio Driver.. It starting recording and everything, but after about 2 minutes the pop up came up again saying "your audio driver has quit working". I went into edit: prefrences and switched it back and it will work for about 30 seconds and then pop again. I'm hoping there is an easy fix to this problem.. Thanks!
  #5  
Old 2013-04-08, 19:44
tonalaxis's Avatar
tonalaxis tonalaxis is offline
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,510
Quote:
Originally Posted by Seanthedon818 View Post
Ok.. so I tried it again this morning and switched the Audio Card Driver to the ASIO Focusrite Audio Driver.. It starting recording and everything, but after about 2 minutes the pop up came up again saying "your audio driver has quit working". I went into edit: prefrences and switched it back and it will work for about 30 seconds and then pop again. I'm hoping there is an easy fix to this problem.. Thanks!
Make sure windows isn't using your audio interface for its system sounds.
  #6  
Old 2013-04-08, 20:22
Seanthedon818 Seanthedon818 is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 6
Thanks.. I assume I would find that in the sounds section of my control panel? I am using Windows 7
  #7  
Old 2013-04-08, 21:12
tonalaxis's Avatar
tonalaxis tonalaxis is offline
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,510
Quote:
Originally Posted by Seanthedon818 View Post
Thanks.. I assume I would find that in the sounds section of my control panel? I am using Windows 7
Yes, or you can access it from right clicking the speaker icon in the windows toolbar.
  #8  
Old 2013-04-09, 02:20
Seanthedon818 Seanthedon818 is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by tonalaxis View Post
Yes, or you can access it from right clicking the speaker icon in the windows toolbar.
Man I tried that and it still will not work.. It will record and pick up audio anywhere from from 10 seconds to 3 minutes before it pops up saying that the driver has stopped working.. Any other suggestions? This is getting very frustrating lol
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why did i buy record?????!!!!!*$ Mathmatech General Forum (read only) 131 2013-01-14 17:02
Using Reason 6.5 with Focusrite Scarlett 18i 6 mrandyash General Forum (read only) 3 2012-10-11 09:24
People just face it; Reason rules again! :) [n/t] eric General Forum (read only) 26 2011-08-02 01:49
How do I solve that factory sound bank thingie? vectro Phead User Forum (read only) 6 2009-05-19 20:11
Musikmesse - any news from the propellerhead booth? -nt electrofux General Forum (read only) 22 2007-03-31 18:25


All times are GMT +2. The time now is 09:20.