Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-06-11, 22:55
Abargum Abargum is offline
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Clips and effects

Hey guys

Im quite new in this reason stuff.. And i really can't find out how only to set effects on only 1 clip.

Like for example; setting a reverb or fade out/in effect on only a few bars of my synth

Hoping for answer, thanks
  #2  
Old 2013-06-11, 22:59
normen's Avatar
normen normen is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,469
Quote:
Originally Posted by Abargum View Post
Hey guys

Im quite new in this reason stuff.. And i really can't find out how only to set effects on only 1 clip.

Like for example; setting a reverb or fade out/in effect on only a few bars of my synth

Hoping for answer, thanks
Reason doesn't work that way, in fact few DAWs do, do you come from video editing? Make a new track and copy only that part to it or automate the effects bypass.
__________________
Plugin latency issues? Phasing on parallel channels? Want to know the real latency of your audio interface? Try the VMG-01!
Professional Audio Engineer at Theater Bremen, Germany • Part Time Programmer
  #3  
Old 2013-06-11, 23:51
Abargum Abargum is offline
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Okay, i know what you mean!

Just thought there was a less diffcult way to do that

But thank you very much
  #4  
Old 2013-06-12, 09:40
xbitz's Avatar
xbitz xbitz is offline
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 414
could try to use VOLT SL-1, its a cheap and highly comfortable rack unit, for creating different states for your rack units (ofc it needs some cables but who cares )

I've created a small (10mins) video (I've used only one mixer rack unit and an insert in it, but I hope u got the concept)


for fade out/in try to use VOLT SL-1 and MORFIN together (free RE which been dedicated to crossfading http://shop.propellerheads.se/produc...xf-crossfader/ )

ps. sry for the slowness, misstypings and for the grammatical errors, I'm f**** sleepy

Last edited by xbitz; 2013-06-12 at 11:58.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Copy Device to a New Track without the Clips? mbain Phead User Forum (read only) 4 2011-11-02 04:51
CLIPS SUCK! Let me turn them off! Ganharva1 General Forum (read only) 36 2007-11-21 04:46


All times are GMT +2. The time now is 03:44.