Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2003-11-19, 00:35
DJSebi DJSebi is offline
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 0
Tune problems when using ReBirth & Reason

When I use RB-338 with Reason together over ReWire I have a tune-problem with the TB-303 sound!!! When the Tune knobs are set to 0 and the TB-303 plays the note C or any other, it isn't a C. But if I set the tune down to -6 it's sounding OK. But then I exported the song and the TB-303 sound is wrong again, but this time to deep, so I have to turn the tune to 0 when I will export.
So, is it a software bug or am I using wrong ASIO/Sound drivers???
DJ Sebi's Page (Sharon's World)
  #2  
Old 2003-11-19, 08:59
tuukka tuukka is offline
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 0
Re: Tune problems when using ReBirth & Reason

Check under Reason preferences if your master tune for [A] is something else than 440 Hz.
Never tried how changing that would affect, so it's propably a longshot.

-T
  #3  
Old 2003-11-20, 10:47
DJSebi DJSebi is offline
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 0
Re: Tune problems when using ReBirth & Reason

Thanks for Help!!! It didn't do anything with the mastertune, but the Samplerate was set to 48000Hz and ReBirth can only use 44,1kHz... Now the Sound is absolutly cool!!!
DJ Sebi's Page (Sharon's World)
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 20:27.