Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2012-06-16, 17:51
MattiasHG's Avatar
MattiasHG MattiasHG is offline
Propellerhead
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,429
Getting started with Rack Extensions? Having issues? Read this!

Hey everyone,

since we're in the middle of release everyone's anxious to get started. So anxious, in fact, that it might be easy to overlook a little instruction there or a link here in the excitement - that's ok! We can help! However, we might not be around 24/7 as we're human and need to sleep now and then (well some of us do), therefore we have this thread with useful tips!

For any and all authorizer troubles, please read through this troubleshooting guide for Mac and/or PC.

We've also put together this Rack Extension video you can watch that covers how to try, buy and manage your Rack Extensions. Check it out first and make sure you've done all steps there!


http://www.youtube.com/watch?v=EOR26ILEdtw

Please also take a moment to read through the FAQs:
http://shop.propellerheads.se/faq/
https://www.propellerheads.se/produc...le&article=faq
https://www.propellerheads.se/suppor...e=reason65_faq

These will get added to as questions become frequently asked.

Some additional trouble shooting:
• Log out of propellerheads.se, clear your cookies for propellerheads.se, log back in
• Make sure you have Authoriser 2, not Authoriser 1 - it's installed with 6.5
• If you can't write a 6.5 license to your key, try removing your 6.0 license first
• If you have problems writing a 6.5 license and have Balance and Ignition Key, please make sure you write it to where you first wrote Reason 6.0. I.e. if you wrote 6.0 to your key and THEN Balance, you need to do the same with 6.5

If none of this help, please feel free to contact support using the "Support" link at the top of the site and scrolling down to "E-mail support".

Thanks!
__________________

Last edited by MattiasHG; 2012-06-26 at 10:00.
  #2  
Old 2012-06-17, 04:30
SteveDiverse's Avatar
SteveDiverse SteveDiverse is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,618
I still see a lot of threads with posts of unresolved issues - too many to reply in each one - so putting this here.

Since the authorizer has changed, and it interfaces with the ignition key, I think it is a good idea (important) to unplug the ignition key during the upgrade process.

Also, since the site has changed, it's important to clear all cookies and temp files/cache - I also suggest selecting the 'log out' feature on the site, to get rid of the 'remember me on this computer' feature.

So:

*Unplug Ignition key from computer
*Close Reason

*Copy/Backup sound banks and any personal files in the reason install folder

*Uninstall Reason and Authorizer
*If you beta tested: Uninstall Reason Beta and Authorizer Beta

*Open Browser of Choice (IE or Chrome - there appear to be issues with FireFox)
*Goto Props site and select "Log Out" feature (if the link reads "log in" you are already logged out and can skip this step)
*Use browser to clear cookies, temp files, cache
*Close browser

*Reboot

*Install Reason 6.5 (also installs authorizer)
*Copy sound banks and personal files back into reason install folder
*Start/Run Reason 6.5 - use Internet Verification (completes authorizer installation)
*in reason help menu >> access the prop shop
*BUY Pulsar - popup tells you browser is trying to access another program (authorizer) - click OK/YES - let it download and install
*BUY Saturation Knob -- do same as Pulsar
*Close Reason

*Insert Ignition Key
*Open Browser (same one you used above)
*Login to Props site - OK to select 'remember me' feature - goto 'Your Account'
*Under Products, next to R6.5, select "Manage License" - and write to key
*Goto Rack Extensions tab, select "Manage License" - and write to key

*You should be set at this point

Removing the ignition key through the upgrade process prevents old (versions of) processes from hanging around tied to the key.

Uninstalling authorizer and rebooting makes sure no old authorizer and code meter stuff is hanging around

Logging out of the site, clearing cookies and temp files ensures that there are no references to browser sessions accessing the previous version of the site.

I hope you are now up and running.
__________________

HP Pavillion DV7T-3300 Laptop | i7 Q720 @ 1.6 GHz | 4GB RAM | Win7 Pro 64-bit
m-audio Axiom Pro 61 keyboard controller || iPad2 | RetouchControl DUO | TouchOSC | LoopBe30 MIDI
m-audio Mobile Pre USB (original) audio interface | ASIO4ALL || RØDE NT-3 mic
Reason 6.5.3 || Pulsar | Saturation Knob | Rough Rider | TSAR-1 | Uhbik-A | Re-Tron | Polar | Echobode | Uhbik Q | Uhbik F | Morfin XF | Uhbik S | Uhbik D | Uhbik G | CV Suite Line Processor | wbl5515 | Uhbik P | RE-2A | Radical Piano

Last edited by SteveDiverse; 2012-06-17 at 04:32.
  #3  
Old 2012-06-17, 23:11
watrin watrin is offline
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 34
So what happened to "FREE" because just being able to use it while online is not free. It's bad enough that we now have to use a key to access the program normally. (and don't state the obvious you can verify online..demo mode..BLAH BLAH BLAH) Please do not promise something and then renege, Just say its for sale and I'm sure mostly everyone will be fine with that.
PLEASE do not be come digidicks AKA digidesign/avid.
No hard feelings...
  #4  
Old 2012-06-18, 06:03
ieproductions ieproductions is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 33
Quote:
Originally Posted by MattiasHG View Post
Hey everyone,

since we're in the middle of release, everyone's anxious to get started. So anxious, in fact, that it might be easy to overlook a little instruction there or a link here in the excitement - that's ok! We can help!

However, we might not be around 24/7 as we're human and need to sleep now and then (well some of us do). Therefore, we've put together this Rack Extension video you can watch even when we sleep that covers how to try, buy and manage your Rack Extensions. Check it out first and make sure you've done all steps there!


http://www.youtube.com/watch?v=EOR26ILEdtw

Please also take a moment to read through the FAQs:
http://shop.propellerheads.se/faq/
https://www.propellerheads.se/produc...le&article=faq
https://www.propellerheads.se/suppor...e=reason65_faq

These will get added to as questions become frequently asked.

Some additional trouble shooting:
• If you're having troubles on the propellerheads site, log out of propellerheads.se, clear your cookies for propellerheads.se, log back in
• Make sure you have Authoriser 2, not Authoriser 1 - it's installed with 6.5
• If you can't write a 6.5 license to your key, try removing your 6.0 license first
• If you have problems writing a 6.5 license and have Balance and Ignition Key, please make sure you write it to where you first wrote Reason 6.0. I.e. if you wrote 6.0 to your key and THEN Balance, you need to do the same with 6.5

If none of this help, please feel free to contact support using the "Support" link at the top of the site and scrolling down to "E-mail support".

Thanks!
I have Reason 6.5 on 2 computers but I use 1 for the internet only and the other solely for doing music. When I download it installs it into the software on my internet computer. How can I use Pulsar and other downloads on my music computer ?
  #5  
Old 2012-06-18, 06:48
SteveDiverse's Avatar
SteveDiverse SteveDiverse is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,618
Quote:
Originally Posted by ieproductions View Post
How can I use Pulsar and other downloads on my music computer ?
Gotta connect it to internet to download the extensions - then you can use the ignition key... sorry, only way.
__________________

HP Pavillion DV7T-3300 Laptop | i7 Q720 @ 1.6 GHz | 4GB RAM | Win7 Pro 64-bit
m-audio Axiom Pro 61 keyboard controller || iPad2 | RetouchControl DUO | TouchOSC | LoopBe30 MIDI
m-audio Mobile Pre USB (original) audio interface | ASIO4ALL || RØDE NT-3 mic
Reason 6.5.3 || Pulsar | Saturation Knob | Rough Rider | TSAR-1 | Uhbik-A | Re-Tron | Polar | Echobode | Uhbik Q | Uhbik F | Morfin XF | Uhbik S | Uhbik D | Uhbik G | CV Suite Line Processor | wbl5515 | Uhbik P | RE-2A | Radical Piano
  #6  
Old 2012-06-18, 14:20
traviswebb0321 traviswebb0321 is offline
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 3
Rack Extensions TRY MODE

I have downloaded Rack Extensions, in the "Try" mode, but can't see them when I start Reason 6.5. I believe my computer runs with the ignition key, and I cannot switch it to run via the Internet. HELP!
  #7  
Old 2012-06-18, 17:28
SteveDiverse's Avatar
SteveDiverse SteveDiverse is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 3,618
Quote:
Originally Posted by traviswebb0321 View Post
I have downloaded Rack Extensions, in the "Try" mode, but can't see them when I start Reason 6.5. I believe my computer runs with the ignition key, and I cannot switch it to run via the Internet. HELP!
Remove they key before starting reason
__________________

HP Pavillion DV7T-3300 Laptop | i7 Q720 @ 1.6 GHz | 4GB RAM | Win7 Pro 64-bit
m-audio Axiom Pro 61 keyboard controller || iPad2 | RetouchControl DUO | TouchOSC | LoopBe30 MIDI
m-audio Mobile Pre USB (original) audio interface | ASIO4ALL || RØDE NT-3 mic
Reason 6.5.3 || Pulsar | Saturation Knob | Rough Rider | TSAR-1 | Uhbik-A | Re-Tron | Polar | Echobode | Uhbik Q | Uhbik F | Morfin XF | Uhbik S | Uhbik D | Uhbik G | CV Suite Line Processor | wbl5515 | Uhbik P | RE-2A | Radical Piano
  #8  
Old 2012-06-18, 17:50
Manslick Manslick is offline
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 450
I just bought Balance. Does unplugging Balance do the same as Removing the key?
  #9  
Old 2012-06-19, 14:52
HOBBIST HOBBIST is offline
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Hello ,

it is right , in "Try" - mode you have only a 30day Trial Version , that can only use by online verification ...

BUT !!! Now I " buy " two RE and it is the same problem , because Í can´t write the licences to the key , then only
the Authorizer shows " No connection to the server .... " - only by the RE , all the other licences I can move on the key or remove like I will ...
__________________
AMD FX8150 8CORE / 16GB DDR3 1333 / Infrasonic QUARTET 4x4 /Geforce 9800GTX+ AMP / 2x 1,5TB HD / WIN7 proff 64-Bit
  #10  
Old 2012-06-19, 15:22
BonezMcCoy's Avatar
BonezMcCoy BonezMcCoy is offline
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,702
Quote:
Originally Posted by Ciemnl View Post
I've downloaded pulsar and the sat knob. When I use reason via internet verification they load fine but if I use my ignition key the REs are not present. I have definately registered reason 6.5 on the ignition key. I have tried every permutation of starting up reason with, without the ignition key inserted, restarting etc. I definately have authoriser v2 installed. I am running Win7 64bit
Did you click on BUY or TRY when you downloaded the REs?
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rack extensions and the USB key martyn356 General Forum (read only) 21 2013-05-23 07:56
A Positive Look At Rack Extensions TheShaggyFreak Phead User Forum (read only) 17 2012-06-14 22:07
Rack Extensions and 6.5 TokyoNegative General Forum (read only) 18 2012-06-06 03:47
POLAR.....plus other rack extensions NEVADA Phead User Forum (read only) 6 2012-06-01 18:29
What happens to projects that use Rack Extensions that the other person doesn't have? kenporter Phead User Forum (read only) 25 2012-03-22 17:17


All times are GMT +2. The time now is 09:45.