Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2012-06-28, 06:01
dakotakimble dakotakimble is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 4
Own Reason Essentials purchased upgrade, upgrade ID and registration dont work?

I own Essentials, and have just purchased the upgrade to Reason 6, but when I go to register the upgrade, it tells me that something with the number/ID is wrong? I've tried every possible thing I can think of, how do I get this to work? can it work?
  #2  
Old 2012-06-28, 10:13
MattiasHG's Avatar
MattiasHG MattiasHG is offline
Propellerhead
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,428
Quote:
Originally Posted by dakotakimble View Post
I own Essentials, and have just purchased the upgrade to Reason 6, but when I go to register the upgrade, it tells me that something with the number/ID is wrong? I've tried every possible thing I can think of, how do I get this to work? can it work?
Which version of Essentials do you have (Balance or stand-alone) and what Reason Upgrade did you purchase? Keep in mind there's one upgrade for Essentials stand-alone and another one for Essentials with Balance.
__________________
  #3  
Old 2012-06-29, 19:33
ttaberna's Avatar
ttaberna ttaberna is offline
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Same here!
Just bought essentials last week and I liked it that much that I went this morning to buy the upgrade to PH authorized dealer here in Barcelona.
The box that they sold me clearly states it is for reason essentials, though, the registration is not working. Tried everything.
PH support is not working either so I came here to try to solve my problem...
Any help??
  #4  
Old 2012-06-29, 19:56
Arsenic's Avatar
Arsenic Arsenic is offline
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 707
Check that you bought the correct upgrade. Did you buy Essentials on its own or with Balance?

If you bought Reason Essentials on its own you need this upgrade
https://www.propellerheads.se/shop/i...10738&Cat=1000

If you brought Reason Essentials with Balance, you need this upgrade.
https://www.propellerheads.se/shop/i...10734&Cat=1000

There was a drop in the price for Essentials a few months ago. Previously. It used to cost a lot more and so used the standard Reason upgrade.

As the price was dropped quite substantially, the upgrade price was raised.
There appear to be some cases of shops selling the standard upgrade to Essentials owners, based on an old pricing policy - This is more confusing, as that upgrade may indeed have "For Reason Essentials" on the box, but is probably stock from before the price drop.
  #5  
Old 2012-06-29, 20:14
ttaberna's Avatar
ttaberna ttaberna is offline
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
So what am I supposed to do now?
If I understood you, I have a piece of open software that probably won't give me my money back and I cannot authorize the clearly printed as a essentials upgrade (and I repeat that I bought it from the official dealer)...This is quit annoying.
Cheers and thanks for the quick answer

Last edited by ttaberna; 2012-06-29 at 20:17.
  #6  
Old 2012-06-29, 20:17
BonezMcCoy's Avatar
BonezMcCoy BonezMcCoy is offline
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,698
Quote:
Originally Posted by ttaberna View Post
So what am I supposed to do now?
If I understood you, I have a piece of open software that probably won't give me my money back and I cannot authorize the clearly printed as a essentials upgrade...This is quit annoying.
Cheers and thanks for the quick answer
Contact support and they might sort you out IF you've bought the wrong software. Attach a picture of the box and a scan of the receipt, it might help.
  #7  
Old 2012-06-29, 20:30
ttaberna's Avatar
ttaberna ttaberna is offline
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Thanx
Yes now the support page works...I sent them the picture.
Cheers
Luck that I can use it as demo!...
  #8  
Old 2012-06-29, 20:31
BonezMcCoy's Avatar
BonezMcCoy BonezMcCoy is offline
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,698
Quote:
Originally Posted by ttaberna View Post
Thanx
Yes now the support page works...I sent them the picture.
Cheers
Luck that I can use it as demo!...
Best of luck to you and Dakota!
  #9  
Old 2012-06-29, 20:53
Arsenic's Avatar
Arsenic Arsenic is offline
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 707
Hopefully Props will be able to put you on the right track.

Keep us updated
  #10  
Old 2012-06-30, 09:24
ckollenb ckollenb is offline
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by dakotakimble View Post
I own Essentials, and have just purchased the upgrade to Reason 6, but when I go to register the upgrade, it tells me that something with the number/ID is wrong? I've tried every possible thing I can think of, how do I get this to work? can it work?

This link below will help. The browser you are using is not launching the Authorizer. The pherm-link needs to open Authorizer and the browser don't know what application to launch, so you have to manually set them to launch the Authorizer. I had the same problem and it has take propellerhea tech support two week to realize that the problem was their software.

http://www.propellerheads.se/support...xing_phrem_win
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reason 6 Upgrade Registration zwerggle General Forum (read only) 18 2012-07-20 11:13
reason 6 upgrade registration rodivillato General Forum (read only) 2 2012-01-07 10:55
Registration problem on my Upgrade from Reason 4 to Reason5+Record dougfarrar General Forum (read only) 11 2011-01-21 05:33
Reason 5 / Record 1.5 upgrade installed and complete - easy peasy Knickle General Forum (read only) 11 2010-08-31 01:37


All times are GMT +2. The time now is 06:29.