Propellerhead Software
  #1  
Old 2012-08-04, 16:25
stekfdd's Avatar
stekfdd stekfdd is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 246
DSP hardware for Reason!

We start use RE plugins. Its good start.
But RE - eat DSP. Half users buy new pc/macs with more powerful cpu...

but.. if Propellerhead (or other companies) create hardware DSP for Reason - its musthave!
PH today create very good interface - Balance.
I think that they must create physical DSP.

We need more DSP in Reason, and can buy hardware DSP for comfort work
__________________
stekfdd.com


SoundCloud


R7, REs, PodFarm2, ATH M50, Balance, Toneport GX, Novation Bass Station II, Waldorf Micro Q, Clavia NordRack 2, MBP`11, Vox Tonelab
  #2  
Old 2012-08-04, 16:56
rogerlevy rogerlevy is offline
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,899
+1

i think this is a really good idea.

it would give Reason the power to have defined resources, that lots of people could share. and it could be optimized for RE's and how Reason works. then we have a baseline for sharing songs and knowing how many [rack] devices the average person can use.

they could release 2 devices - one that is just a DSP, and one that is a combined Balance and DSP with like 1ms latency. I would buy the 2nd one.

Last edited by rogerlevy; 2012-08-04 at 17:03.
  #3  
Old 2012-08-04, 17:58
Kovkov's Avatar
Kovkov Kovkov is online now
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 881
I dont' understand much about such things. But it sounds usefull.
__________________
Loading SoundCloud…
  #4  
Old 2012-08-04, 18:39
djfresha's Avatar
djfresha djfresha is offline
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 421
Bring on the Motorolas.... TC stopped with PoCo cards (still got mine though), and UAD have right idea too... maybe Props can get into the assember code for this one day? If so get Access Virus onboard for some TI RE.. bleurgh.. sikness haha!
__________________
Fresha
CEO of HUB CENTRAL, Lab:One Syndicate

ReQ·131 in the RE Store:
http://shop.propellerheads.se/produc...31-31-band-eq/

Lab:One Recordings (C) 2011-2012
http://www.lab-one-recordings.co.uk
  #5  
Old 2012-08-04, 20:02
minikin minikin is offline
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 21
or add support for UAD plugins
  #6  
Old 2012-08-04, 20:29
stekfdd's Avatar
stekfdd stekfdd is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 246
UAD another storie..
This DSP - for all Reason devices and RE.
__________________
stekfdd.com


SoundCloud


R7, REs, PodFarm2, ATH M50, Balance, Toneport GX, Novation Bass Station II, Waldorf Micro Q, Clavia NordRack 2, MBP`11, Vox Tonelab
  #7  
Old 2012-08-04, 23:56
Chabbles's Avatar
Chabbles Chabbles is offline
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 205
Would by handy, but how would it work ?, like a external cpu device or something ?
  #8  
Old 2012-08-05, 07:19
stekfdd's Avatar
stekfdd stekfdd is offline
 
Join Date: May 2010
Posts: 246
Its work as DSP on external hardware synths..
Virus TI have 4 DSP onboard..
PH box of DSP can contain few DSP for work with reason.
System Reason core - can work on CPU, other processes (as synthez, effect processing) work on external DSP's.
You have power of your CPU plus external DSP's for work of your rack devices
DSP - not CPU.. its chips for concrete tasks in synths world.
__________________
stekfdd.com


SoundCloud


R7, REs, PodFarm2, ATH M50, Balance, Toneport GX, Novation Bass Station II, Waldorf Micro Q, Clavia NordRack 2, MBP`11, Vox Tonelab
  #9  
Old 2012-08-05, 15:12
VillaNDubstep's Avatar
VillaNDubstep VillaNDubstep is offline
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,977
Sounds like a good idea, some RE devices are just power horses and they probably always will be.
If propellerhead do take this approach and bring out some new hardware I don't think it would just solely be that. Maybe incorporate something else with it, 2 birds one stone

Balance 2.0 with integrated external DSP support? something like that
  #10  
Old 2012-08-05, 15:43
SynapseAudio's Avatar
SynapseAudio SynapseAudio is offline
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 210
Quote:
Originally Posted by stekfdd View Post
Its work as DSP on external hardware synths..
Virus TI have 4 DSP onboard..
PH box of DSP can contain few DSP for work with reason.
System Reason core - can work on CPU, other processes (as synthez, effect processing) work on external DSP's.
You have power of your CPU plus external DSP's for work of your rack devices
DSP - not CPU.. its chips for concrete tasks in synths world.
The next generation of Intel chips can do FMA (fused multiply-add) and has better vectorization, both should be ideal for DSP. But even today, I'd never trade a modern x86 CPU for even a cluster of DSPs - the performance is just too weak in comparison, if you look at the chip's data sheets.

Richard
__________________
Synapse Audio Software - www.synapse-audio.com
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sampling of hardware synths/workstations nottingham Phead User Forum (read only) 4 2013-01-23 07:22
More hardware to come? wikholm Phead User Forum (read only) 0 2011-09-15 00:10
Hardware or Software?? tamias6 General Forum (read only) 2 2006-04-16 22:48


All times are GMT +2. The time now is 11:29.