Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2012-09-05, 03:23
Tocory Tocory is offline
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
Exclamation Reason 6.5.1 not opening up on my mac anymore?

I tried opening my reason application on my macbook pro, I'm running version 10.7.4 and I've never had a problem with it until today. All the sudden it freezes at the load up screen.
I have not a clue what's going on.
How can I get my reason up and running again.
I reinstalled the program restated the computer and all I just dont know what happened.
  #2  
Old 2012-09-05, 06:03
electricfusion's Avatar
electricfusion electricfusion is offline
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,489
Did you delete the app by just dragging it into the trash bin or did you use an app cleaner?
if it´s the 1st one then there could be files left behind from the original installation which prevent you
launching Reason correctly. e.g. botched files...etc.
Download this app http://www.freemacsoft.net/appcleaner/ and de-install Reason w/ it.
Just make sure all your projects and refills are in a save place.If necessary copy these and store them
on another HDD.
Best solution is to download a fresh copy of R 6.5.1 from the Props´server as well (just to make sure).
Hope this will help you.
Good luck.
__________________
I reject your reality and substitute my own!

http://soundcloud.com/electricfusion
  #3  
Old 2012-09-05, 21:11
zito's Avatar
zito zito is offline
 
Join Date: May 2003
Posts: 55
I always follow these steps when I encounter issues with Reason or other program.
I try first to delete the Icon on the DOC and put one fresh from the App folder.

If that doesn't fix the issue, I try the Repair Disk Permission

if the problem persist, I do a resetting of the PRAM or SMC.

If all the above steps doesn't work, then I uninstall/installed Reason.

Good luck
  #4  
Old 2012-09-05, 21:37
baresark baresark is offline
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 30
Same here. First time im having problems opening reason.
  #5  
Old 2012-09-06, 00:15
baresark baresark is offline
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 30
http://www.propellerheads.se/support...essentials_faq

turned out to be solved by this ^

"reason doesnt see my ignition key"
  #6  
Old 2012-09-06, 16:34
electricfusion's Avatar
electricfusion electricfusion is offline
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,489
Quote:
Originally Posted by zito View Post
I always follow these steps when I encounter issues with Reason or other program.
I try first to delete the Icon on the DOC and put one fresh from the App folder.

If that doesn't fix the issue, I try the Repair Disk Permission

if the problem persist, I do a resetting of the PRAM or SMC.

If all the above steps doesn't work, then I uninstall/installed Reason.

Good luck
Resetting PRAM and SMC are measures if your computer isn´t working properly anymore,
not something you do perform if an application isn´t launching/working anymore.
Un/re-installing an application is by far a less drastic measure.

See here:
- SMC
- PRAM
__________________
I reject your reality and substitute my own!

http://soundcloud.com/electricfusion
  #7  
Old 2012-09-06, 17:47
Tocory Tocory is offline
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 2
I tried it yesterday morning but that didnt work.
So I took it to the apple store to test my mac book pro,
my computer was fine but reason was still acting up for
some crazy reason.
I called Line 6 Reason Tech Support Line and they asked
me for the crash report, a guy at the genius bar said it
was a Midi Issue with the crash and the crash report said
:hang.
So we tested a Genius Bar External Drive to install and run it
off of and that worked perfectly.
So we tried all the steps and procedures that line 6 support
instructed us to do and none of it worked.
So We took off OS X 10.7 Lion and Installed Snow Leopard on
it and worked perfect, But that led to another issue with a different
app. My elgato gamecapture HD was not compatible with Snow Leopard.
I was pissed, so Im going back to apple to get Lion 10.7 put back on
today. Let's just hope that Reason 6.5.1 will co opereate today with 10.7.

But thanks guys for your concerns

Tico,
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant record MIDI while MIDI clock synced in Reason 5 anymore?? normen Phead User Forum (read only) 1 2011-01-05 13:32
PROBLEMS SYNCING CUBASE SL AND REASON VIA REWIRE!? Muzak Phead User Forum (read only) 8 2008-08-12 20:26
My Reason 3 workflow and general thoughts about Reason 4 Andrew108 General Forum (read only) 7 2007-02-12 10:17
Reason / DP / OMS Test Results Within... arothman General Forum (read only) 2 2003-03-05 03:26


All times are GMT +2. The time now is 02:28.