Propellerhead Software
  #1  
Old 2012-11-09, 00:13
spotterik spotterik is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Exclamation Remote controlmaps for Edirol PCR x00

Hai! First post!

I have a PCR500 MIDI keyboard controller, and I'd really love to use it to it's full potential combined with Reason 6.5.
My goal is to be able to easily switch between different devices and control specific knobs and buttons, and sliders, and what not for each device.
I'd like to be able to assign them myself too.
I did my best with checking the interwebs, but couldn't find much about how to achieve this..
Remote control override will not do the trick..

this is what I found so far.
http://www.propellerheads.se/substan...article=part33

and here
http://www.soundonsound.com/sos/mar0...ntech_0307.htm

all would be great, but I can not find the file location!! there are no such folders in R6.5 directories.. I found a Remote.dll, but I can't open it. There is a Control folder, but I can't open those files too..
Any information on this topic will help!

I'm on W7 Pro 64bit

Thanks!
  #2  
Old 2012-11-09, 16:01
Jamesyo's Avatar
Jamesyo Jamesyo is offline
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 63
You have to change the remotemap files of the controller you will see them in the C: program data/ propellerhead software / remote / maps. You have to enable "see hidden folders"

after that you have to choose wich control will be assing to witch parameter in the synth.

You can ask to be a remote developper with the SDK you can do a lot of things.

Yannick
  #3  
Old 2012-11-10, 09:45
spotterik spotterik is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
Thanks!
I've found the files, and all seems to be ok. Showing hidden files did the trick.

It seems that only companies qualify for SDK. I am not associated with any company that could take part. Although I am very interested in this matter.
One thing is that I can't find a controlmap file for my keyboard.. there are a couple of Edirol models, like A30, M, M1, but nothing for PCRx00.
So I have no real idea where to move on from this.. Try to create my own controlmap from a scratch without the SDK.? ;D
I am surprised that this is so hard, I'd guess it to be pretty common to be able to customize everything.. Or maybe it is, I just don't know how.
Any more tips? Cmon peeps!!
  #4  
Old 2012-11-10, 11:05
spotterik spotterik is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3
I think I've found what I needed. And also that I am an idiot.
I found the PCR-300 .remotemap file, and I guess I can use that for all my needs.
  #5  
Old 2012-11-10, 14:16
Jamesyo's Avatar
Jamesyo Jamesyo is offline
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 63
No need to be a company you can apply and you will see.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Record + BCF2000 RCXDude General Forum (read only) 11 2011-01-16 16:51
Automap 3 and Remote 37 SL issue: "Reason is offline" DRStudio General Forum (read only) 14 2009-03-19 10:17
Useful ReMote information EditEd4TV Phead User Forum (read only) 6 2006-07-23 00:43


All times are GMT +2. The time now is 03:17.