Propellerhead Software
  #11  
Old 2013-01-02, 23:00
omshanti20 omshanti20 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 755
**********************

Last edited by omshanti20; 2013-05-10 at 06:46.
  #12  
Old 2013-01-03, 17:16
RandyInLA's Avatar
RandyInLA RandyInLA is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by omshanti20 View Post
I can't see why it should be a problem to a put a mono button anywhere the user chooses.
So the user doesn't shoot themselves in the foot when exporting and blame the software. I'm sure props could come up with a way to implement a mono button that could be located on any output. If used on the main outs, Reason could popup a reminder that you have the main mono button pressed in when exporting and ask if you'd like to disable it or not. Simple. If being asked that question every time you export gets annoying, they could also have a, "don't ask me again" option in the popup that toggles a master setting somewhere in the Reason preferences in case you want to turn the popup reminder back on again at a later date.

I think I do agree with Selig, however, that keeping it inline with how real world consoles are setup and used in studio environments would probably be best. Engineers have dealt with things like this for a long, long time. I trust their process. Having too much control over such things can all too often cause much more harm than good.
__________________
-=RandyInLA

SoundCloud | Twitter | BanjoBuddy
  #13  
Old 2013-01-03, 18:09
omshanti20 omshanti20 is offline
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 755
******************

Last edited by omshanti20; 2013-05-10 at 06:47.
  #14  
Old 2013-01-03, 18:43
RandyInLA's Avatar
RandyInLA RandyInLA is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by omshanti20 View Post
mono button will be most useful on main outs (or option) then user can decide; ... My preference in Reason is to monitor the main outs as then I am confident that I am working on the export signal
It has been my understanding that the only difference between using Main or Control Room out was moving the master fader vs. moving the Control Room out knob. ie.only the method of changing the final level one is listening to, not effects or any other connected device. I can now see your point of wanting to monitor the Master out to catch glitches that are not apparent on CR out (although, wouldn't the meters peak, giving a visual notice?). I had switched over to CR out a while ago, but now I may use a JiggeryPokery Mordored in a combinator to setup a single button A/B selector between the two to save me having to move two cables around all the time. Come to think of it, would that make a nice addition to the CR/Master Fader section of the SSL, an A/B for listening to CR or Master Fader?
__________________
-=RandyInLA

SoundCloud | Twitter | BanjoBuddy
  #15  
Old 2013-01-03, 18:56
RandyInLA's Avatar
RandyInLA RandyInLA is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by omshanti20 View Post
Some features of hardware consoles are limitations based on the available technology so it's great that we can overcome this with DAW's.
I agree that must be the case for some features, however, I would think that only an experienced engineer would know the difference between a console feature existing due to tried and true, tested, best practices vs limitation. I'm sure the props have experienced people in the loop to know the difference. Not sure I could trust a non-engineer to push for any virtual console feature changes, different from the norm, just because they wish it were different.

Quote:
I would like to see Props develop the mixer to have more features of hardware consoles: groups, VCA/linking, summing crosstalk, etc. and I'm very much for educating users about the benefits of traditional hardware workflows.
Completely agree.
__________________
-=RandyInLA

SoundCloud | Twitter | BanjoBuddy
  #16  
Old 2013-08-21, 06:53
NoobBlaster's Avatar
NoobBlaster NoobBlaster is offline
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
+1!!

Sorry to drag up an old thread, but I was just about to post the same feature request.
  #17  
Old 2013-08-21, 14:48
LastAlternative's Avatar
LastAlternative LastAlternative is offline
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,048
There is a Combinator but it just eats us processing. I have asked for this exact thing in the exact place, just never drew an example so thanks for that. I hope the Props see this request because we NEED it.
__________________
"Life is a movie, you're a star."
"Don't waste your talents."
"Give music life!"

https://soundcloud.com/last-alternative
https://lastalternative.bandcamp.com/
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mixing in mono LastAlternative Phead User Forum (read only) 7 2012-11-16 13:43
Mono Mix button in R+R Djstarski Phead User Forum (read only) 13 2011-11-18 09:21


All times are GMT +2. The time now is 09:41.