Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-02-09, 02:04
muddyhorse
Guest
 
Posts: n/a
Recording problems

Hi, when I record the notes from the instruments in the combinator, the play back is just the note I played without velocity, anyone know why?
  #2  
Old 2013-02-09, 02:47
Benedict's Avatar
Benedict Benedict is offline
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,929
Well probably not enough info but the things to consider are:

Does your MIDI Controller output Velocity info? Some toy keyboards (Casio, Yamaha Portasound etc) will play internal sounds with velocity but not transmit. I am assuming recorded notes have a velocity value and if your controller doesn't send then they will all be a set value, probably 100, 64 or 127. If this is the case then you need a new controller.

The Reason instrument you are using to play recorded notes may not be set up to handle velocity info so even though recorded notes will show differing velo info the instrument plays everything at the same velocity (usually 127). Thor and Antidote default to no velocity assignment. Subtractor assigns it to Filter Mod Envelope.

If neither of these is the case then you would appear to have something filtering out the Velocity info from the MIDI stream or it is simply broken (your keyboard not Reason).

Final possibility is that you are the most even player known to man. I doubt this so see above.

__________________
Benedict Roff-Marsh
- - - - - - - - - -
Music: Bandcamp
ReFills: OSC + Filter - Super Mono-Synth
  #3  
Old 2013-02-19, 01:04
muddyhorse
Guest
 
Posts: n/a
I am using Novation Remote25 controller
  #4  
Old 2013-02-19, 13:10
Benedict's Avatar
Benedict Benedict is offline
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,929
Well that should be a decent controller so nothing obvious there (unless it is broken somehow).

Without seeing your set up it is pretty hard to diagnose. Have you asked over in Novation Forums?

__________________
Benedict Roff-Marsh
- - - - - - - - - -
Music: Bandcamp
ReFills: OSC + Filter - Super Mono-Synth
  #5  
Old 2013-02-19, 13:40
jkheal jkheal is offline
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,576
Some controllers (mine anyway) have a setting for fixed full (127) velocity. Maybe you set that option inadvertently?
__________________
Jon Heal
---
Reason 7.0.1 • A computer • A few boxes that do something or other • Virtually no talent and/or skill

Ye Olde FishCAM
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bug with Reason4 & Sonar5 (recording notes with Reason Seq) MElder100 General Forum (read only) 0 2007-11-02 16:21
Problems with Sequencer Recording dvsantos General Forum (read only) 2 2006-10-10 07:16
Experiencing problems recording MIDI w/ multiple devices madrid1979 General Forum (read only) 1 2006-07-24 18:15
Newbie: problems with recording 1 section of redrum.... luma General Forum (read only) 1 2004-04-25 02:05


All times are GMT +2. The time now is 02:45.