Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-02-23, 12:59
thhedk thhedk is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 42
ReDrum II

Hi,

I've always found it difficult to program more complex patterns in ReDrum, because you can only see one drum at the time.

Wouldn't this be a great and easy idea to have a better overview of the patterns?:




Is Propellerhead developing anything new or are they letting Third party RE-developers do all the job and let us users pay?
  #2  
Old 2013-02-23, 13:13
MayorMcCheese MayorMcCheese is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 770
Very nice graphics there; it gets your point across well. I’ll take a wild guess that nothing (i.e., absolutely nothing) will be done to the ReDrum since it stands more in a Hall of Fame category when compared to ReFills and REs; and of course, the reverse compatibility jazz for older Reason versions.
__________________
waldenroadmusic.bandcamp.com
  #3  
Old 2013-02-23, 13:19
thhedk thhedk is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 42
Thanks,

But wouldn't this be rather easy to do as an upgrade in at newer version, and still have it backwards compatible? I meen, the 10 tracks is "inside" Redrum, this layout just shows them all.
  #4  
Old 2013-02-23, 13:24
MayorMcCheese MayorMcCheese is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 770
Good point. I support your idea if the coding etc. is straightforward to implement. Regardless of what may happen, you did a darn good job of getting the concept across.
__________________
waldenroadmusic.bandcamp.com
  #5  
Old 2013-02-23, 13:31
thhedk thhedk is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 42
Thanks.
Of cause other things could be imnplemented, such as 32 steps visible on one screen and much more features, but then there might be a problem with the Compatibility.
  #6  
Old 2013-02-23, 15:04
FrF69's Avatar
FrF69 FrF69 is offline
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 98
oh no ^^ it's so ugly ^^

for me redrum 2 : 128 step 12 channel, all tweek on all channel (tone pitchrate ...) une other section x cut x (for hit hat, djembe, darbouka...)

an analog section for virtual autonomous Kong must not use (I'm more a user TRx0x,) for all channel

a multi preset possiblility , chain pattern section

a browser specific

main out, amb out a sidechain chain out with de 1 and two out

more cv control

AND a intregrate groove mixer !!! or assign direct on the groove mixer by channel

SORRY FOR MY ENGLISH !
  #7  
Old 2013-02-23, 15:31
thhedk thhedk is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by FrF69 View Post
oh no ^^ it's so ugly ^^

for me redrum 2 : 128 step 12 channel, all tweek on all channel (tone pitchrate ...) une other section x cut x (for hit hat, djembe, darbouka...)

an analog section for virtual autonomous Kong must not use (I'm more a user TRx0x,) for all channel

a multi preset possiblility , chain pattern section

a browser specific

main out, amb out a sidechain chain out with de 1 and two out

more cv control

AND a intregrate groove mixer !!! or assign direct on the groove mixer by channel

SORRY FOR MY ENGLISH !

I agree. I could also use a more advanced ReDrum, but my attempt was to make a device that where 100% back compatible, so when you open your old projects, they will fit right in.
  #8  
Old 2013-02-23, 16:25
JohannEmmanuel's Avatar
JohannEmmanuel JohannEmmanuel is offline
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,202
Quote:
Originally Posted by thhedk View Post
I agree. I could also use a more advanced ReDrum, but my attempt was to make a device that where 100% back compatible, so when you open your old projects, they will fit right in.
What about pop up windows for rack instruments then this would be a simple case of

click button
New window appears with all sequencer tracks/alternative parameters displays etc
Like this



You could do the same with the matrix, click and it becomes bigger on the screen which would make it much easier to enter patterns.

Just do something props :P At this point any dramatic change in the way I interact with reason would be fantastic.
__________________
Bong on!!
  #9  
Old 2013-02-23, 16:40
onemidi's Avatar
onemidi onemidi is offline
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 109
Quote:
Originally Posted by thhedk View Post
Hi,

I've always found it difficult to program more complex patterns in ReDrum, because you can only see one drum at the time.
YES!!! I love it... I never thought of that. I really hope they do that.
__________________
Dreams are only the beginning.
  #10  
Old 2013-02-23, 17:37
charlycharlzz's Avatar
charlycharlzz charlycharlzz is offline
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 5,948
+ 1 , to make this now you need a combi and 10 redrum wich is not handy and take time .
this would be cool and more usefull to me then just one raw of one !
__________________

It's like gambling !!!
but you get something out the slot everytime you click ! lol

▓▓▓
dಠಠb
_(Θ)_

No Respect for the Talion Law , I whant it All !
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Layering Drums In Redrum jasona81 Phead User Forum (read only) 4 2010-12-19 09:44
Control voltage redrum weirdness pharaohk Phead User Forum (read only) 12 2004-05-30 17:57
Dial A for aggravated (Redrum Help) Lividrylox General Forum (read only) 2 2003-05-21 04:45


All times are GMT +2. The time now is 17:17.