Propellerhead Software
  #1  
Old 2013-05-04, 11:43
Fredl Fredl is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 40
CV-Recording

Is there any way to record a CV signal into the sequencer?

Fred
  #2  
Old 2013-05-04, 12:41
mac0123's Avatar
mac0123 mac0123 is offline
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,308
Yes.You can do all sorts of things in Reason.
__________________
--------------Skype- paulmac0123--------------
Conscious thinking is LOUDER than words.

--------------LUCEO-NON-URO---------------
  #3  
Old 2013-05-04, 12:50
madmacman madmacman is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 447
Quote:
Originally Posted by mac0123 View Post
Yes.You can do all sorts of things in Reason.
Care to explain? I don't think it's the most obvious thing in Reason to record/playback arbitrary CV (and NOT dedicated automation info).

(Hints: CV to audio / mapping CV to assignable knobs)
  #4  
Old 2013-05-04, 13:17
ljekio's Avatar
ljekio ljekio is online now
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 964
With EMI and virtual midi ports
  #5  
Old 2013-05-04, 13:26
Fredl Fredl is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 40
Yeah, thank you MacDude, that really didn't solve my problem

Maybe I should explain my problem a bit more:
I'm trying to record any CV into the sequencer. Like let's say you have a standart LFO and you want to record it's signal into the sequencer. You would get a 'sinewaved-automation' as a result!

What I'm trying to achieve: I want to record my sidechain-gainreduction signal, so I can use it to controll the SSL-EQ, as this one has no CV inputs and can't be combined. And yes, I do know about the MClass EQ

Fredl
  #6  
Old 2013-05-04, 13:58
madmacman madmacman is offline
 
Join Date: May 2012
Posts: 447
Quote:
Originally Posted by Fredl View Post
What I'm trying to achieve: I want to record my sidechain-gainreduction signal, so I can use it to controll the SSL-EQ, as this one has no CV inputs and can't be combined. And yes, I do know about the MClass EQ
Hmmm, I still don't get it. According to your description the problem lies entirely with the SSL EQ - because it is not controllable by external signals. You can automate its knob movements but this is (as far as I know) not controllable by external devices. And the automation lane itself is dedicated to Reason's way of automation recording.

What I can think of:

1. Record your external CV as audio
2. Route the recorded audio into Thor and convert it via matrix into CV
3. Use the resulting CV as source for a 2nd Thor and route CV In to knob1
4. Record knob1 as automation
5. Move recorded automation clip to another lane, dedicated to SSL EQ automation.

But I can't help myself: while writing down these steps I consider the whole procedure as extremly painful and cumbersome. Not worth the efforts if you could maybe achieve it with other tools in a much simpler way.
  #7  
Old 2013-05-04, 14:11
ljekio's Avatar
ljekio ljekio is online now
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 964
There is way without CV recording needed.
But for record CV to automation you can use this conception (virt. MIDI port is required):
http://dl.dropboxusercontent.com/u/7...VRecord.reason


(Also you need add new control surface (as example <Other> MIDI Control Keyboard) and choose port your virt midi port)
  #8  
Old 2013-05-04, 15:48
Fredl Fredl is offline
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 40
Quote:
Originally Posted by ljekio View Post
There is way without CV recording needed.
Would you mind explaining how? Unless it's as complicated as madmacmans version (thanks for your thoughts by the way)

Last edited by Fredl; 2013-05-04 at 15:52.
  #9  
Old 2013-05-04, 15:57
Ambientdave Ambientdave is offline
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,753
Quote:
Originally Posted by Fredl View Post
Is there any way to record a CV signal into the sequencer?

Fred

Hi Fred

You can do this with Re Volt rack extension

http://shop.propellerheads.se/produc...-cv-processor/

watch the video demo,and you will see what you need
  #10  
Old 2013-05-04, 15:59
OMOMs's Avatar
OMOMs OMOMs is offline
 
Join Date: May 2009
Posts: 1,029
Quote:
Originally Posted by Fredl View Post
Would you mind explaining how? Unless it's as complicated as madmacmans version (thanks for your thoughts by the way)
I'd try this:

get the Zip here:
http://www.propellerheads.se/stuff/JB34.zip
__________________
cheers!
fredhoven
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
recording compensation not work! limbophonic Phead User Forum (read only) 17 2010-02-05 15:53
Shortcut for restarting recording ohrobot General Forum (read only) 8 2009-12-05 01:02
Problem recording via Reason/Rwire to Cubase stensrbr Phead User Forum (read only) 3 2005-12-20 17:04


All times are GMT +2. The time now is 20:49.