Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2013-07-23, 17:31
customsynth customsynth is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
balance wont work with windows

hi , how do I get balance to work with windows , im using the latest reason , and when installing the drivers for balance , it tells me , error code 28 and balance DFU missing , ??
any help would be great , jeff
p.s. balance looks great , shame
  #2  
Old 2013-07-23, 17:44
EricBom's Avatar
EricBom EricBom is offline
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,307
Try contact customer support. It should work flawless under windows.
__________________
Follow me on twitter! [www.twitter.com/realfatcheese]
Quote:
Originally Posted by JiggeryPokery
And remember, blessed are the cheesemakers, and any manufacturers of dairy-based music !
Quote:
Originally Posted by obroadfield View Post
You're a hero Eric...thank you.
  #3  
Old 2013-07-23, 19:09
customsynth customsynth is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
mm , did no response ,
  #4  
Old 2013-07-23, 19:54
KingEternal's Avatar
KingEternal KingEternal is offline
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,281
try the following: uninstall all the current balance driver stuff from device manager, then reboot your machine. Make sure Balance is NOT connected to your computer! Download the appropriate driver from here https://www.propellerheads.se/downlo...alance-drivers and install it (very important: Balance must not be connected!).
Now: connect Balance (USB 2 port)and if it isn`t already: set Balance as your standard audio playback and recording device(right-click the speaker symbol in the task bar). I would also recommend to disable your onboard audio from there. Note that Balance does not support sleep states, so I would check your system`s energy settings. Otherwise you always have to un- and replug the Balance unit after waking up from sleep.
EDIT: PS: If you got drivers from previous interfaces installed, uninstall them too!

Last edited by KingEternal; 2013-07-23 at 20:05.
  #5  
Old 2013-07-23, 20:41
phasys's Avatar
phasys phasys is offline
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 9,907
Quote:
Originally Posted by KingEternal View Post
Now: connect Balance (USB 2 port)and if it isn`t already: set Balance as your standard audio playback and recording device(right-click the speaker symbol in the task bar). I would also recommend to disable your onboard audio from there.
You do not need to do such things. My PC has 3 interfaces (including onboard) and Balance works flawless on it. Something else must be the problem.

To the OP, do you have any chance of trying Balance on a different computer? It could be a hardware defect.
__________________
"Having unlimited choices can paralyze you creatively." - David Byrne

"Some questions simply do not deserve an answer." - Richard Dawkins

https://soundcloud.com/dutch-bastard

omfg one million megahurz CPU
  #6  
Old 2013-07-23, 20:54
KingEternal's Avatar
KingEternal KingEternal is offline
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,281
Quote:
Originally Posted by phasys View Post
You do not need to do such things. My PC has 3 interfaces (including onboard) and Balance works flawless on it. Something else must be the problem.
Yeah you don`t NEED to. Just for the sake of good order. Of course if you were using multiple interfaces at once you would not want to deactivate them
  #7  
Old 2013-07-24, 00:26
customsynth customsynth is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
I have uninstaller reason and all drivers , deleted folders ect , and re install everything , all drivers have now been installed and windows reports everything is working , but the down side I still cant get any audio in or out of balance ,
  #8  
Old 2013-07-24, 02:06
customsynth customsynth is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
no support , wish I hadn't bought it , which is a shame
  #9  
Old 2013-07-24, 10:03
phasys's Avatar
phasys phasys is offline
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 9,907
Quote:
Originally Posted by customsynth View Post
no support , wish I hadn't bought it , which is a shame
Alright, if that's your attitude, that's where it stops.

You're posting in the middle of the night, and it's vacation time on top of that, so you can't expect the whole internet (and Propellerhead support, who will definitely help you when they get around to it) to be available every second of the day. Good luck.
__________________
"Having unlimited choices can paralyze you creatively." - David Byrne

"Some questions simply do not deserve an answer." - Richard Dawkins

https://soundcloud.com/dutch-bastard

omfg one million megahurz CPU
  #10  
Old 2013-07-24, 10:22
customsynth customsynth is offline
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 16
just frustration , buying a product I have debated about for a while and I can see myself having to buy a new computer to get it to work , no attitude , just frustrated and disappointed
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Balance and Windows 7 heisi Phead User Forum (read only) 1 2013-04-13 06:41
Any news on Balance + USB3 on Windows? ikaracha Phead User Forum (read only) 26 2012-11-06 21:22
Audio Issues w/ Balance and Windows 7 sounddescendant Phead User Forum (read only) 7 2012-03-19 10:00
Work life balance and Music Making artotaku General Forum (read only) 18 2011-07-04 21:45
Does Kontrol 49 and Akai MPD 24 work with Vista 64 and/or Windows 7 64 jlgrimes Phead User Forum (read only) 2 2009-12-13 21:19


All times are GMT +2. The time now is 02:01.