Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2011-06-05, 17:05
omkara's Avatar
omkara omkara is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 199
insane reason bug > wont save because of supposed missing file

hi,

ive wasted lots of my time on a track because it wouldnt save.

what bullshit is this?

i`ll explain, i was busy with a track; was saving throughout the entire day; i`m used to programs malfunctioning so i save basically every 5 - 10 minutes, yes i have that much confidence in todays shitty technology.

anyway, so i didnt save for about 30 minutes, thought hey, no big deal, my laptop never crashes or whatever; so i decided to save after 45 minutes orso and suddenly reason refused to save because a supposed file is missing which isnt missing at all; wtf?

reason then suggests that i save under another name perhaps even in another folder, which then refuses to save... uh right, great advice.

so i delete the kickdrum (thinking i would replace it afterwards) only to find out that reason decides that another file is missing when i wanted to save. slightly annoyed and frustrated i delete that file only to conclude that reason yet again decides another file is missing; seriously what kind of stupid bug is this; none of the files where actually missing and all files have their boxes marked in the self-contained settings.

i`ve had this bullshit before just a couple of days ago, but it just went away, but now its back. i`m religously saving every 30 seconds to make sure i dont waste my damned time.

with my luck, nobody knows whats going on and its a special bug, especially for me.

if not; please fix this shit with a patch or something; this is just stupid...

thanks in advance.
__________________
www.omkaratechichi.com
  #2  
Old 2011-06-05, 17:19
omkara's Avatar
omkara omkara is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 199
obviously, this is not in any way meant offensive; i`m just a little bit frustrated and pissed off because of a lot of edits i made and now have to do again.
__________________
www.omkaratechichi.com
  #3  
Old 2012-06-30, 00:33
EdwinOlding EdwinOlding is offline
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1
Missing file

I have the same issue! This needs to be fixed
  #4  
Old 2012-06-30, 01:08
normen's Avatar
normen normen is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,476
Do you guys maybe open samples in other apps? Windows has gotten a bit more picky about multiple apps opening the same file at the same time and might block access for applications due to this. What files exactly is it talking about? Samples? How did they get into the project? If they are from the main library, its a large file and those will be prone to disk problems first, did you check your disk from time to time?
__________________
Plugin latency issues? Phasing on parallel channels? Want to know the real latency of your audio interface? Try the VMG-01!
Professional Audio Engineer at Theater Bremen, Germany • Part Time Programmer
  #5  
Old 2012-06-30, 01:40
dub08's Avatar
dub08 dub08 is offline
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 4,829
Did you sample these yourselves?
Or maybe edit some samples and now it wants you to unselfcontain and extract new samples?

Idk just brainstorming with you...not at my pc
__________________
www.008refills.com 15 FREE Reason ReFills in the -008' Newsletter
  #6  
Old 2012-06-30, 05:29
Airpom's Avatar
Airpom Airpom is offline
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 328
What version of Reason?
  #7  
Old 2012-06-30, 05:32
sirsedric's Avatar
sirsedric sirsedric is offline
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,088
Have you tried making a support ticket to Props?

Only way the bugs get fixed is if the user base makes the devs aware of the problem!
  #8  
Old 2012-11-28, 10:54
Eidem's Avatar
Eidem Eidem is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 13
missing sample

Yeah this is annoying, have had this happening to me several times. Some times i am able to fing a sample in a sampler that is missing, but usually not.
I'm also now stuck in a track that refuses to save. It says:

"Missing file, Unable to save document. The file "Sample 1" can not be included since it is missing."
I have gotten this message several times, sometimes it is a missing sample? Many times it says Sample 1,
as usual I have looked several times through my samplers and there is no sample 1 in any of the samplers.

1.Why is there no option of saving without the missing sample?
2 Why is there no referense to where the missing sample is located?

This should be dealt with, because it is a serious problem, SOOOOOO anoying loosing work!

Would someone from Propellerhead please respond? It is so frustrating every time it happens!

Cheers

Last edited by Eidem; 2012-11-28 at 11:11.
  #9  
Old 2012-11-28, 12:23
MattiasHG's Avatar
MattiasHG MattiasHG is offline
Propellerhead
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,429
Quote:
Originally Posted by Eidem View Post
Would someone from Propellerhead please respond? It is so frustrating every time it happens!
Of course we can but this is a support request so please send it to our support via the big "SUPPORT" tab up top, That's how you get the best help with any issues. The forum is primarily meant for discussion, not technical support.
__________________
  #10  
Old 2012-11-28, 13:00
Recurse's Avatar
Recurse Recurse is offline
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 352
Quote:
Originally Posted by MattiasHG View Post
Of course we can but this is a support request so please send it to our support via the big "SUPPORT" tab up top, That's how you get the best help with any issues. The forum is primarily meant for discussion, not technical support.
You must get pretty bored of saying this!
__________________
My slave name before I was turned on myself is totally immaterial. As far as I'm concerned your slave name is equally pointless.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reason Adapted / Save , Open Files tomeeo General Forum (read only) 2 2009-02-24 02:01
Reason File Save Location cjac9chris Phead User Forum (read only) 4 2006-09-22 04:59
Newbie Reason Recording Project wesleycobb General Forum (read only) 15 2003-05-29 05:55
Why can't Reason find the Reason file? jasonscott General Forum (read only) 3 2003-02-27 19:51


All times are GMT +2. The time now is 07:38.