Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2011-10-09, 23:00
K1TTENM1TTEN K1TTENM1TTEN is offline
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 128
Unhappy Here are my specs, why is Reason 6 chock full of latency?

So I am currently running:

Windows 7 SP1 64bit
Intel Core i5-2500K Sandy Bridge Quad-core
MSI P67A-GD65 SATA 6Gb/s USB 3.0 Motherboard
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 1333 Cas 7 Ram
HITACHI Deskstar 1.5TB 7,200 RPM SATA 6.0Gb/s 3.5" Hard Drive
Creative PCI Express X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series Sound Card
Edirol PCR-800 USB-powered midi controller.

I also have an Alesis io|2 interface and tried using that too...

So why in the world am I getting serious input latency? Reason 4 and Record 1 worked flawless with this rig, then when I just upgraded to Reason 6 it all went to hell in a hand basket Any ideas?
  #2  
Old 2011-10-09, 23:38
K1TTENM1TTEN K1TTENM1TTEN is offline
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 128
So I just fixed my problem that I was having, so if anyone else is having serious latency issues on 64 bit try downloading ASIO4ALL 2.1 Much, much better.
  #3  
Old 2011-10-10, 04:14
kovsky kovsky is offline
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 5
You got good advice from k1ttenm1tten. Hope your problem got solved. The ASIO driver is the prime suspect. Even the ASIO generic low latency driver could solve yur problem I had no latency issues with it on R5
  #4  
Old 2012-10-25, 04:53
bensonheadshis bensonheadshis is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by K1TTENM1TTEN View Post
So I just fixed my problem that I was having, so if anyone else is having serious latency issues on 64 bit try downloading ASIO4ALL 2.1 Much, much better.
thanks for that info man! i was having the same problem after going 64bit
with my terratec dmx 6fire usb. asio4all 2.1 did it!
  #5  
Old 2012-10-25, 15:57
bensonheadshis bensonheadshis is offline
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by kovsky View Post
You got good advice from k1ttenm1tten. Hope your problem got solved. The ASIO driver is the prime suspect. Even the ASIO generic low latency driver could solve yur problem I had no latency issues with it on R5
yes it was a BIG improvement for me on reason 6.5, it reduced my latency
from 40ms to 8ms without any problem! i´m so grateful....
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I solve that factory sound bank thingie? vectro Phead User Forum (read only) 6 2009-05-19 20:11
Reason rewired to SonarHomeStudio (6) xartrax Phead User Forum (read only) 0 2008-09-27 18:08
Reason / DP / OMS Test Results Within... arothman General Forum (read only) 2 2003-03-05 03:26


All times are GMT +2. The time now is 10:42.