Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 2013-02-11, 00:42
NLAlston's Avatar
NLAlston NLAlston is offline
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 29
MotifXF7/Reason6 integration problem (Audio Levels)

Hello all.

I have a Motif-XF7 which (just today) I integrated (for the first time) with Reason 6. My synth has a lot of voices that I am particularly fond of, and I wished to be able to use them in my music. My synth is equipped with the Yamaha FW16e Firewire card, and it is its driver that I employed for recording the Audio from my XF7 into Reason. I did notice, however, that the recorded data (Wav indicator) did not look nearly as healthy (large) as it should have. I do know that the thickness/wideness of same isn't always an exact indicator on the level of the sound output, but there was indeed a problem.

When I switched the driver to ASIO4ALLv2 (so that I could hear the result from my computer speaker setup) I found the volume being so low that I could hardly make it out. It would take a fair bit of 'Gaining' in order to get the volume to where it needs to be, and I am not sure if handling it in that manner (Gain Staging) would be an advisable way in which to address this issue. The output knob, on my XF7, is already maxed - and so are the 'Outs' in my 'Utility/Output' settings window (+6dB for all).

I wonder if anyone might be able to share some info, with me, on what could possibly be done to surmount this matter.

Advanced thanks,
Nathan
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Silent audio track clipping entire sound output; I've made a video of the problem diablo75 Phead User Forum (read only) 5 2011-06-19 09:23
Very frustrating audio dropout problem...stumped! munk101 Phead User Forum (read only) 10 2010-03-11 16:03
Problem with Audio Output/Monitoring Please Help! JOERUBY General Forum (read only) 2 2010-01-14 01:22
Macintosh: Solutions for noise in the audio signal dskyzer Phead User Forum (read only) 0 2005-10-20 11:08


All times are GMT +2. The time now is 02:03.