Propellerhead Software
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 2011-11-18, 20:16
andywyte andywyte is offline
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Reason 6 takes forever to load

Hi all,

Just got the Reason 6 upgrade (and have patched it to 6.0.1). I'm running Win7 64-bit, and my sound card is a Creative Labs SB X-Fi card, and am of course using the Creative ASIO driver (which works great for everything else, like Sonar X1, Vegas 8)

When I start up Reason, it takes approximately 10 minutes for it all to load. The PC I'm on is about a year old, and has 8 GB of RAM. I've tried switching Reason's audio drivers from the Creative ASIO to ASIO4ALL V2, and the only difference is that, when using ASIO4ALL, it probably takes an extra 2-3 minutes to load.

Is anyone else experiencing this? What can I do? Everything else audio-related on my system runs like smooth butter. What's the deal?

EDIT: Answered, sort of. It's a network issue, see below.

Last edited by andywyte; 2011-11-23 at 16:25. Reason: Found solution.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Reason v4.01 Takes about 4 minutes to load kilohurtz General Forum (read only) 12 2009-05-13 19:43
ISSUES: Loading .rsn 2.5 files into Reason 4 abraxis Phead User Forum (read only) 2 2008-04-28 20:00
Reason 3 Template won't load anymore (X Station) gabstero Phead User Forum (read only) 0 2005-09-21 23:03
How to load samples from wave pad to Reason?? newbie REDCHIN Phead User Forum (read only) 2 2005-02-13 11:40
Reason / DP / OMS Test Results Within... arothman General Forum (read only) 2 2003-03-05 03:26


All times are GMT +2. The time now is 09:31.