Propellerhead Software
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 2013-07-08, 00:22
apejens apejens is offline
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 4
Reason/Balance, latency problems

Hi all,

I've just bought Reason and I'm experiencing latency problems!
At first, I couldn't get any sound from the FX rack in Reason - by this, I mean the standard FX loaded when making new project; the 2 reverb units, the Echo unit and the DDL-1 Digital Delay.

However, adding the Line6 guitar was a breakthrough, I got the sounds from this unit, but the aforementioned units were still not working.
I tried deleting the FX units and adding them again, this solved the problem.
But now, when using the delay, there is a major latency problem - the unit indicates signal in at the same moment i play the guitar, but there is no sound in the headphones until the first repeat from the delay.
Also, when playing with only the Line6 guitar amp, I get these short cuts in the sound, which is not only annoying, but it also, obviously, makes successful recording impossible.

Anyone else here had similar problems?
My PC is quite powerful, an MSI GT663 with an i7-720QM processor, 12 GB RAM and so on. I'm using the Propellerhead Balance, by the way.
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rex Drum Loops in Record and Latency problems mobster85 Phead User Forum (read only) 1 2009-12-03 21:15
Unsupported format and Latency problems bhWave Phead User Forum (read only) 1 2009-10-25 14:29
Cubase Reason .wav File Export Latency Help goldenhorn Phead User Forum (read only) 0 2007-02-23 21:10
Latency problems!!! weltzy General Forum (read only) 5 2004-10-12 23:02
Midi interface latency much bigger with OS X (vs. OS 9)? gnorpf General Forum (read only) 5 2002-10-02 07:07


All times are GMT +2. The time now is 03:40.