Propellerhead Software

Go Back   Propellerhead Forum > General Forum (read only)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 2003-11-21, 00:30
benwalker benwalker is offline
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1
Eliminating Clicks n Pops with Pulse Wave LFOs?

Hi all.

(drum roll..) Here's a proper question...

I'm adding a filter and echo into one of my tunes after the mixer stage (mixer- filter- rv7000- out) so that I can apply the same effect to everything. I'm automating the filter with a 'dummy' subtractor purely as an LFO module, set to pulse wave at 1/8 notes, and my plan is/was to switch the filter on for the first 2 bars, then switch the echo on for the next 2 bars

(when I say on, I mean from bypass to on using the sequencer automation)

All sounds fine, apart from the clicks and clippings that occur because of the jump associated with square/pulse waves - since the act of switching a device on is itself a pulse...

I can see why I get jumps or breaks in the audio (discontinuity of pulse waves etc), but does anyone know of a clever trick so that I can still have the idea of jumping from one sound to another, without getting audible clipping or clicks?

(o/t, ideally I'd like to use the excellent Fromhage free filter plugin and ReWire with SL, but it crashes when I try to use it with Reason... anyone else have this problem? Works fine on audio and other VSTi's, but not Reason for some, erm, reason)

thanks

benw
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +2. The time now is 16:59.